Tuudilt pärit Virgo Vallik lõi esiliigas võiduvärava

Virgo Vallik. Foto: Svetlana Tšižova
Virgo Vallik. Foto: Svetlana Tšižova

Laupäeval pidasid Tallinnas Lillekülas järjekordse mängu Eesti jalgpalli esiliiga meistrivõistlustel Tallinna FC Flora U21 ja Pärnu JK Vaprus. Kohtumine oli kaasahaarav ja ülimalt põnev.

Mõlemad meeskonnad vajasid hädasti punkte. Pärnu JK Vaprus kindlalt selleks, et säilitada esiliiga liidrikoht ja pääs tulevaks aastaks Premium liigasse.

Pärnu esindusklubis teevad juba mitu aastat kaasa ka kolm Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi kasvandikku: Reno Mark, Virgo Vallik ja Rocco Mõtt. Kõik kolm mängisid ka laupäeval väga hea partii.

“Mark, Mõtt ja Vallik olid tasemel. Virgo sissetoomine viimaseks pooltunniks tõi mängu olulise muutuse,” ütles JK Vapruse peatreener Taavi Midenbritt.

Just nii see oligi. Mängu kangelaseks tõusis meie kolmikust noorim, alles 17aastane Virgo Vallik. Vahetusest just Mõtti asemel 60 minutil mängu pääsenud Vallik tegi suurepärase vahetuse. Juba kuus minutit hiljem, mängu 66. minutil, oli just tema see, kelle täpne löök tabloole Vapruse eduseisu tõi. Ja see tabamus jäigi mängu ainsaks, Vallik oli oma väravaga toonud tähtsa võidu Pärnu JK Vaprusele.

Vallik alustas jalgpalluriteed Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubis juba viimases lasteaiarühmas. Tõsisem töö läks lahti aga siis, kui ta veel nüüdseks suletud Tuudi algkoolis õppis. Ta treenis kasvatajaklubis kaheksa aastat. Eesti noorte meistrivõistlustel esindas ta koduklubi kolmel hooajal 41 kohtumises, milles lõi uskumatud 55 väravat. See on ka Lõuna-Läänemaa JK noorte väravalööjate Eesti meistrivõistluste rekord.

Lihula gümnaasiumi põhikooli eelviimases kalssis alustas ta treeninguid Pärnu JK Vapruse noortesüsteemis. Edasi jätkas mängimist sealse klubi U17 vanuserühma juures ja juba aasta pärast pääses põhimeeskonda. Vallik on mänginud ka Eesti U17 noortekoondises. Noore sportlase suurt tahtejõudu näitab käesoleval hooajal pikast vigastuspausist väljatulek, mis tipnes nüüd võiduvärava löömisega Tallinna FC Florale.

Käesoleval hooajal teevad naistest kõige kõrgemal tasemel Eesti meistriliigas kaasa Taeblast pärit Ulrika Tülp, kes mängib Saku Sportingus ja Haapsalus alustanud Kelly-Ly Tomingas, kelle koduklubiks on Pärnu JK Vaprus.

Meestest mängivad esiliigas Taeblast pärit Aare Avila, kelle koduklubiks on Vändra JK Vaprus. Samas klubis teeb kaasa ka Lihulast pärit Andro Aavik. Pärnu JK Vaprus on koduklubiks Lihulas alustanud  Mõttile, Margile ja Vallikule.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments