Lääne Elu paberleht laupäeval, 3. oktoobril

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Andmekaitse leidis valdade registritest rea puudusi

Andmekaitseinspektsiooni korraldatud seire omavalitsuste dokumendiregistris näitas, et Läänemaa omavalitsustest on asjad kõige paremini korras Lääne-Nigula vallas ja kõige kehvem on seis Vormsi vallas.

Septembrikuine Vormsi – nagu lehetäi mikroskoobi all

Et nüüd keegi valesti aru ei saaks – lehetäi on vahva loomake, aga et temast mingitki sotti saada, tuleb ta mikroskoobi alla pista. Samamoodi on septembrikuise Vormsiga.

Uuslihtne tarkusekoda

Arhitektuurikriitik Karin Pauluse hinnangul tundub Taebla kool üpris kena ja atsakas, kuid objektiivselt vaadates on koolimaja pigem Harju, pardon, Läänemaa keskmine.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
46 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mari
3 aastat tagasi

Kõige asjalikum oli see kommentaar kusagil, et Posti tänava puud peavad alles jääma, sest nende alune pind imab kõik sajuveed, mida asfalt ei tee. Ja siis tuleks uus suur mure, need sajuveed valguksid vastu majaseinu, on ju majad vastu kõnniteed ja see reovesi valguks väravate alt ka majade hoovidesse, tekitaks seal uputusi. Tahate seda???
Kindel EI. Posti tänava puud peavad alles jääma – nii palju silmailu ja kasulikud ka…

Juss
3 aastat tagasi

Posti tänaval ja sealt edasi on jalakäijal ebaturvaline,iga hetk võib tagant kihutada jalgrattur,hääletult.Köistee võiks teha ülemisele korrusele neile uljaspeadele?Autoga juurde pääseda poodi on seal ka ikkagi tarvilik.

K.S
3 aastat tagasi
Reply to  Juss

Haapsalu on väike linn. Kas tõesti on siin võimatu oma asjad jalgsi ära ajada? Kas ikka igale poole peab auto või jalg- või mootorrattaga treppi pääsema??? Ja pole see elektritõuks või ratas ka mingi tervisespordivahend…

anonüümne
3 aastat tagasi
Reply to  K.S

Haapsalu on pikk linn,kui nii võib öelda.Kui linna algul ei tunne ka veel,siis võib oma jalad rakku käia.

kust
3 aastat tagasi
Reply to  anonüümne

sa idikas välja kargasid , ah

juss
3 aastat tagasi
Reply to  K.S

Parkimine peatänaval peab olema tasuline!

Tohoh
3 aastat tagasi
Reply to  juss

kunagi aegade alguses oligi tasuline, vist ei tasunud ära, nüüd võiks uuesti proovida

hmm
3 aastat tagasi
Reply to  juss

ajaline piirang oleks täiesti mõistlik, näiteks 60min. Selle ajaga jõuab juuksuris või söömas või mažaasis või maximas vabalt ära käia

Jah
3 aastat tagasi
Reply to  Juss

Selveri ees on autoga kõige parem parkida ja toidupood on ka hea suur.

taat
3 aastat tagasi

Puude vahelisel rohealal on oma osa sadevee imbumisel maapinda. Kui jääb ainult asfalt, siis kas linna kanalisastioonisüsteem suudab sadevee ära viia. Paljukiidetud Reidi teel on juba liigveega probleem olnud. Lage tänav võib ju moodne olla, aga kas sellel on ka hea käia, kui päike lõõskab, kuumaperioodid pikenevad. Väheneb ka lindude liigikus, ei taha ainult vareseid. Jalgarattatee peab olema, aga kas seda saaks nii teha, et ühelpool puuderivi on jalakäijad, teisel pool jalgratturid ja tõuksiga sõitjad. Peatänaval autosõit ja parkimine peaks jääma. Autovabade peatänavate ääres on tavaliselt poed ja kohvikud, meil seda ei ole ja ei pruugi ka tulla, sest talvel… Loe rohkem »

aaa
3 aastat tagasi
Reply to  taat

inimene pole nii tark, et suudab ilma ette kaugele ennustada ja see pole tegelikult võimalik ka,seda enam kliimamuutusi, kui ei tea ise ka mis seda põhjustab ja mis mitte. Maailm pöörleb omasoodu edasi ikka, inimene on suhteliselt tühine tegur, kuigi oma ülbuses arvab, et suudab emakese loodust tasakaalustada.

Aga
3 aastat tagasi

Mul oleks siis uus teema, parkimine. Kus kallid linnakülalised parkida saaks?

juss
3 aastat tagasi
Reply to  Aga

Vaat parkimise probleemidest tulebki alustada!

Tont
3 aastat tagasi
Reply to  Aga

Parkida saab näitex Lahe tänava parklas Vasikaholmi lähedal mere kaldal- seal on suur parkla. Ning Karja tänav peaks suviti olema autovaba,nagu Pärnus juba aastaid. Igale poole ei pea treppi sõitma.Ja üle tunni parkimine tasuliseks !

Valentin
3 aastat tagasi

Peaks peatama praegune plaan ja väga põhjalikult otsima võimalusi uute parkimiskohtade ehitamiseks peatänava läheduses. Ka jalgrataste parklat on hädasti vaja. Ei usu, et ühtegi sobivat varianti ei ole. Liiklus jätta ainult seal elavatele ja teenindavatele inimeste autodele. Siis ei olekski kergteed vaja, sest jalgratturid mahuvad tänavale ja jalakäiad – piisavalt laiale kõnniteele. Puid vahetada ainult hädaolukorras. See on minu arvamus.

Kalle
3 aastat tagasi

Küsimus on ju ainult selles kas eelistatakse puid või parkimiskohti…Ja parkimiskohtade eelistamine on vale…

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Kalle

Parkimise probleem suureneb väikelinnas iga päevaga. Haljastuse eemaldamisega seda pikemas plaanis ei lahenda. Kask võimalust on, kas oodata kuni EU bürokraadid tõstavad kütuse ja autode maksud nii kõrgeks, et enam pole mõtet vana käru pidada või siis leida tõsiselt tõhus lahendus kaugele ettevaatamisega.

juss
3 aastat tagasi
Reply to  Agu

Huvitav, kas linlased ise oma elu ei tohigi korraldada, et peab ikka näpp suus prüsseli poole totakalt vahtima?

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  juss

EU määrused on ka linlastele kohustuslikud, rahvas ise tahtis ju nii ning isegi päris suure häälteenamusega kui ma õigesti mäletan.

Chh
3 aastat tagasi

Puid metsas palju, on neid mõni peatänaval vähem või rohkem.. Usun, et uus teeplaneering väärtuslikum, kui risti-rästi kasvavad puud.. Tulevad uued ja ilusamad 🙂

hmm
3 aastat tagasi
Reply to  Chh

ei tule ju. Millise detailplaneeringu alusel te seda väidate?

Vello
3 aastat tagasi

Müün käeraudu ja kette. Head vahendid puude ümber ennast kinnitada. SmVello@hot.ee

juss
3 aastat tagasi
Reply to  Vello

Müüa kasutatud aju, samas ära anda kassipojad(käivad ise liivakastis).

hmm
3 aastat tagasi
Reply to  Vello

rüüstamine pakub nalja või?

Mikk
3 aastat tagasi

Mida Innar asjast arvab?

kusti
3 aastat tagasi
Reply to  Mikk

innaril pole aega ….

Tohoh
3 aastat tagasi
Reply to  Mikk

innar on tubli

oleks
3 aastat tagasi

nõus, kui vanade puude asemel istutatakse sinna laululuige imerahapuud