Haapsalus linnuses taaselustub saja aasta tagune sõjaajalugu

Lääne Elu

info@le.ee

Tuleval pühapäeval korraldavad Saaremaa Sõjavara Selts ja Haapsalu linnuse muuseum Haapsalu linnuseõuel vabaõhuetenuse „Eesti iseseisvuse sünd”.

Etenduses taaselustatakse Esimese maailmasõja ja Vabadussõja sündmused, mis viisid Eesti iseseisvuse sünnini.

Etendusest võtavad osa Eesti ja Läti sõjaajaloo taaskehastamise klubid, mille liikmed on riietatud ajastutruudesse mundritesse. Kasutusel on paukpadrunitega vintpüssid, kuulipildujad, suurtükid, soomusautode rekonstruktsioonid ja pürotehnilised efektid. Lahingustseenide vahele mängib ansambel „Untsakad”.

Ettevõtmine linnuseõuel algab kl 27. septembril kl 13 ja on tasuta.

1917. aasta oktoobrist 1918. aasta aprillini oli Haapsalu esimese Eesti rahvusväeosa, I Eesti jalaväepolgu asukohaks. Selle väeosa ohvitseridest ja sõduritest sai Eesti rahvaväe tuumik vabadussõjas, kui võideldi välja Eesti õigus iseseisvusele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments