1

Vormsi võsapõletamine paistab mandrile

Lõket tohib teha vaid mittesüttival pinnasel ning tuld ei tohi jätta üksi. Foto: Urmas Lauri
RMK põletab Vormsil mahavõetud võsa. Foto: Urmas Lauri

Aeg-ajalt paistab mandrile Vormsi kohalt suitsu, mis tekib saarel võsa põletamisest.

Vormsi vallavanema Ene Sarapuu sõnul raadab RMK Sviby ja Hosby külade vahel metsa, et taastada poollooduslike kooslusi ning põletavad oksi.

RMK looduskaitsespetsialist Ants Animägi kinnitas, et Vormsil toimuvad rannaniidu ja puisniidu taastamistööd. 27hektariline rannaniit on võsastunud ja 13hektarilise puisniidule on kasvanud puid, mis ei vasta toetusõigusele.

Animägi kinnitas, et mahavõetud võsa põletatakse, kuid lisas, et hakkepuit ja paberipuud jäävad alles.

Animägi sõnul algasid ranna- ja puisniidu korrastustööd  juba möödunud aastal, kuid töid ei saa teha suvel linnurahu ajal ega märjal ajal. Animägi lootis, et tööd saavad valmis sel aastal. „Ega enam palju teha ei ole,” ütles Animägi.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Uimane
Uimane

Ja mis siis, et paistab? Igal pool peab teadma kes mida ja kuipalju… nagu turumutid siin Haapsalu mehed. Istuvad ja muljuvad mune ja kiruvad kogu maailma taga. Endal püksid võidunud juuksed klimpis ja küönealused sitased aga oma nokk on igalepoole vaja vahele pista. Võtku kätte mingu tööle ja ärgu plädisegu nagu küla mutid.

wpDiscuz