Algas Turba-Ellamaa raudteelõigu projekteerimistööde hange

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Eelmise aasta lõpus jõudis rongiühendus Turbani. Foto: Arvo Tarmula

Eesti Raudtee kuulutas välja Turba-Ellamaa raudteelõigu projekteerimistööde hanke.

Eesti Raudtee teatas, et on astumas jõudsalt edasi järgmiste sammudega, et taastada raudteetaristu Haapsalu liinil. Pärast Riisipere-Turba raudteelõigu rajamist alustati järgmiste töödega, milleks on projektlahenduste väljatöötamised kuni Rohukülani.

Esimeseks etapiks kogu projektist on Turba-Ellamaa lõigu projekteerimine. Tegemist on esimesega hangete seeriast, mille käigus läbi mitme hanke projekteeritakse etapiti kogu raudteetrass Rohukülast Turbani ja jätkatakse raudtee ehitamist. Esimese hanke käigus jõuab raudtee projekteerimine ka Läänemaale.

„Turba ja Ellamaa vahelise projekteeritava raudteelõigu pikkuseks on pisut üle viie kilomeetri. Raudteelõigu projekteerimistööd hõlmavad muldkeha, rööbastee, ülesõitude, ülekäikude, ooteplatvormi ja viadukti projekteerimist. Lisaks tuleb rekonstrueerida raudteelõigule jäävad olemasolevad truubid ja sillad,“ ütles Eesti Raudtee ehitusteenistuse juht Riho Vjatkin.

Uus viadukt rajatakse üle Haapsalu maantee olemasoleva ajaloolise Turba-Haapsalu raudteekoridori.

Pärast hanke võitja selgumist loodab Eesti Raudtee alustada projekteerimistöödega käesoleva aasta neljandas kvartalis. Eeldatavasti kestab projekteerimine järgmise aasta teise kvartalini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Arvos
3 aastat tagasi

Väga hea, väga hea.

dilaila
3 aastat tagasi

Turbani tehti ju raudtee!!

Jaan
3 aastat tagasi

Valimised tulemas ja vaja inimestele jälle sooja udu ajada.Kahju ,et inimesel nii lühike mälu on.Palun ärge valige neid libetikke enam ja tuntud nägusid enam.Valige kasvõi täiesti tundmatu isik ja luban ,et ka siis ei muutu miskit ei paremaks ega halvemaks.

lipsi
3 aastat tagasi

no juttude järgi peaks meil juba relsid maas ju olema