Galerii: Taebla naiskond võitis Läänemaa jalgpalli meistritiitli

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 60
Läänemaa naiste jalgpallimeistrid selgusid pühapäeval Linnamäel. Foto: Urmas Lauri

Pühapäeval võitlesid naised Linnamäe jalgpallistaadionil Lääne maakonna vutimeistri tiitli pärast.

Läänemaa tänavuseks jalgpallimeistriks tuli kolme naiskonna hulgast Taebla SK. Taebla võitis nii Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi (3:0) kui ka Haapsalu naiskonda (1:0).

Taebla naiskond sai nii parima väravavahi (Karoliina Lillemets) kui ka suurima väravaküti (Annemari Pruul) auhinna. Taebla naistest olid kahe väravaga edukamad nii Pruul kui ka võistkonna mängiv treener Ulrika Tülp. Pruul lõi värava mõlemas mängus, Tülp hiilgas Lõuna-Läänemaa vastu mängides.

„Naistejalgpallis on tegelikult hea seis,” ütles peakohtunik Enn Kerge.

„Kõik läks hästi, saime ikkagi kolm tiimi kokku,” lisas nii Taebla kui ka Haapsalu naiskonna treener Ulrika Tülp.

Lõuna-Läänemaa naiskonna treener Jaanus Gerteu on pessimistlikum. „Juba kaua on Läänemaa naiste jalgpall olukorras, kus kolm naiskond on maksimaalne võistkondade arv õues toimuvateks turniirideks. Noori peale tulemas ei ole. Võistkonnad koosnevad mängijatest, kes alustasid siin jalgpalliga üle kümne aasta tagasi,” nentis Getreu.

Kerge sõnul on Läänemaal mänguoskusega naisi mitme võistkonna jagu. „Näiteks Ulrika Tülp on naiste Eesti A-koondises. Probleem on see, et ühtegi naiste- ega ka noortevõistkonda pole meilt liigat mängimas. See võtab treeningumotivatsiooni vähemaks.”

Tülp mängib lisaks Eesti koondisele ka meistriliigas Saku Sportingu koosseisus, Haapsalu eest mänginud Kelly-Ly Tomingas on meistriliigas Pärnu Vapruse koosseisus.

Kerge sõnul võib naisjalgpallurite sihte kergitada Läänemaa meeste edukas mäng esiliiga B-s. „Kui mehed mängivad selles liigas hästi, võivad nad isegi esiliiga A-sse tõusta. Aga selles liigas mängides peab klubil olema tõhus noortetöö ja ka naiskond. Võistkonda tuleb seega kompleksselt edendada. Kui selline vajadus tekib ja leitakse ka rahastus, siis pole võistkonnal vaja nullist alustada, sest naistest on võimalik korralik komplekt kokku saada.”

Kerge sõnul on probleem ka selles, et naisjalgpallureile pole rahalist tuge. „Vana Lääne-Nigula vald toetas, aga praegune enam mitte,” nentis Kerge.

Kerge sõnul on Läänemaal kindlasti kümmekond naist, kellest saab korraliku võistkonna komplekteerida. „Praegu enamik neist küll aktiivselt ei treeni, aga nad tulevad välja, sest noorelt õpitud mänguoskused on neil head,” lausus Kerge.

„Eesmärk oleks saada Läänemaale naiskond, kasvõi rahvaliigas mängimiseks,” ütles Tülp.

„Superväljak ja -võimalused, seda tuleb ära kasutada,” kiitis Kerge Linnamäe jalgpalliplatsi.

„Plats oli väga mõnus, muru oli parajalt pehme,” lisas Tülp.

Väljaku valmistas turniiriks ette Oru kooli kehalise kasvatuse õpetaja Renno Silde.

Väravad

  • Taebla JK – Lõuna-Läänemaa JK – 3:0 (Annemari Pruul 1, Ulrika Tülp 2 väravat)
  • Lõuna-Läänemaa JK – Haapsalu – 1:0 (Karin Mänd)
  • Taebla – Haapsalu – 1:0 (Annemari Pruul)

Võistkondade koosseisud

  • Taebla SK: Ulrika Tülp (mängiv treener), Monika Mürk, Merilin Korpe, Mariliisa Murumäe, Karoliina Lillemets (parim väravavaht), Kaisa Rämman, Triin Kahn, Annemari Pruul (suurim väravakütt)
  • Lõuna-Läänemaa JK: Elise Ojap, Carina Jurs, Karin Mänd, Siret Põldäär, Anni Ratas, Janet Kärp, Sandra Pärnpuu, Marjana Kuldsaar. Treener Jaanus Getreu
  • Haapsalu: Lisette Karja, Kristina Ivaškiva, Kersti Riil, Lisett Mary Aasma, Jana Kardin, Katrina Talving, Elise Pihlakas, Kairit Poks, Kelly-Ly Tomingas. Treener Ulrika Tülp

Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
juss
3 aastat tagasi

Naiste jalgpall ja meeste kudumise ring!

Villu
3 aastat tagasi
Reply to  juss

Piinlik kui praegusel ajal, kus naiste jalgpall areneb Eestis jõudsalt, saab ikka lugeda selliseid kommentaare. Ole hea hari end veidi, mis maailmas toimub.
Kirjuta oma otsingu ribale (see on seal üleval selline riba internetis, kuhu saab trükkida) selline asi nagu soccernet.ee ja leia sealt naised. Tegelikult on väga äge, kui naised sellise mänguga iseloomu koguvad. Aga samas igaühele oma, kellele kogukamad, kellele vormis, kellele iseloomuga, kellele ilma. Edu sulle edaspidiseks ning loodan et arened koos ajaga 🙂