Koolid valmistuvad osaliseks distantsõppeks

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Läänemaa ühisgümnaasiumi direktor Ain Iro (keskel) arutas eile õpetajatega, kuidas koroonaajal kooli pidada – mis on lubatud ja mis mitte. Fotot Arvo Tarmula

Imepisike söökla, kitsad koridorid ja eakad õpetajad on vaid mõned probleemid, millega Läänemaa koolid enne 1. septembrit silmitsi on.

Koroonaaeg seab koolipidamisele oma reeglid – päris nii nagu seni enam ei saa. „Poole tunni pärast alustame koosolekut, et võimalikud stsenaariumid läbi arutada,” ütles Läänemaa ühisgümnaasiumi direktor Ain Iro eile hommikul. Taolisi koosolekuid peavad sel nädalal kõik Läänemaa koolid, et arutada, kuidas lapsi ja õpetajaid nakkuse eest kaitsta.

„Mis kindlasti on teisiti – köhad-nohud jäävad silmapilk koju. See reegel käib ka õpetajate kohta,” ütles Taebla kooli õppejuht Kersti Lõhmus.

Haridusministeeriumi juhised saabusid koolidesse läinud nädalal. Tungiva soovitusena on seal kirjas, et kontakte inimeste vahel tuleb vähendada. „Koolis on seda üsna keeruline teha,” märkis Iro.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ema
3 aastat tagasi

Kahjuks kasvatajad ja õpetajad ei jää nohu-köhaga koju.Lapsi ei lasta siis uksest sissegi.

Agu
3 aastat tagasi

Õpetajad istuvad kõik väikses ruumis koos, pildil ei näe mitte ühtegi maski kandvat!? Kas nii on siis turvaline? Arutatakse turvameetmeid ise aga seda tegevusega eirates. Saan millestiki valesti aru jälle?

Käkre
3 aastat tagasi

Võtke rahulikult. See, et 10% õpilastest haigestuks ja kool või klass kinni läheks võtab veel kaua aega ja ilmselt seda ei juhtugi kuna lapsed seda haigust ei saa põhikoolis vastavalt ametlikule infole.
Jälgige ametlikku infot ja pole vajadust üle pingutada. Opositsioon on mõista andnud, et valitsus kasutab piiranguid oma võimu tugevdamiseks. Me ei tohiks alluda mingitele suvalistele restoranide nimedekogumisreeglitele kuna muidu me legitimeerime isikuvabaduste piiramist. Jälgige opositsioonierakondade seisukohti. Paet ja Ligi on väga kaine mõistusega olukorrale hinnangu andnud.
Võtkem eeskuju Rootsist!

Enriko
3 aastat tagasi
Reply to  Käkre

Mitte õpilaste haigestumine/mittehaigestumine pole probleem vaid õpetajate tervise säästmine. Viimased on ju varsaeast väljas ning väidetavalt põdevat covid-19-t raskemini.

Kodanik
3 aastat tagasi

Kas 1. september aktus on või jagatakse esimestele klassidele aabitsad klassides?

Mina
3 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

küll ei tea. Küsi koolist.

Misse
3 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Algkooli kodulehel on info olemas. Põhikoolil veel ei ole.