Jüri Ratas: Eestis võib autopesijast peaminister saada

BNS

Peaminister Jüri Ratas. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüoo
Peaminister Jüri Ratas. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüoo

Peaminister Jüri Ratas rõhutas oma kõnes Keskerakonna kongressil inimõiguste ja võrdsete võimaluste tähtsust ning ütles oma varasemale tööelule viidates, et Eesti on riik, kus autopesijast võib saada peaminister, vahendab ERR.

“Me peame vankumatult seisma meie põhiseaduse ja kõigi Eestimaa inimeste õiguste eest,” ütles Ratas. “Meie Eesti on riik, kus autopesijast võib saada peaminister.”

Keskerakonna koalitsioonipartneri Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) tollane esimees Mart Helme ütles detsembris Soome uut valitsust kritiseerides, et seal on “ühest müüjatüdrukust on saanud peaminister”.

Ratas ise asutas 1999. aastal autohooldusega tegeleva osaühingu Värvilised ja oli kolm aastat selle tegevjuht.

Ratas rõhutas oma kõnes, et Eestis peavad kõigil inimestel olema võrdsed õigused ja võimalused olenemata nende päritolust, rahvusest või seksuaalsest sättumusest.

“Meil tuleb tegutseda ja näidata, et Eesti Keskerakonnal on omade ja võõraste asemel ainult, ma rõhutan ainult meie inimesed,” rääkis Ratas.

“Keskerakonna tugevus on alati olnud meie võime erinevaid inimesi ühendada, ehitada sildu äärealade ja keskuste vahel, eesti ja vene keelt kõnelevate inimeste vahel, madala ja kõrge sissetulekuga inimeste vahel, noorte ja vanade vahel,” lisas Ratas.

Ratas kinnitas inimõiguste tagamise tähtsus ning viitas selle juures Valgevenes toimuvale, kus rahvas nõuab võltsitud presidendivalimiste järel uute ja ausate valimiste korraldamist.

Kliimapoliitikast rääkides kinnitas Keskerakonna esimees, et Eesti eesmärk peab olema saavutada 2050. aastaks kliimaneutraalsus.

Lisaks ütles ta, et Keskerakond tuleb välja tervikliku sotsiaalhoolduse süsteemi algatusega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
naljategija, kukkus kehv välja
3 aastat tagasi

Jüri tegi nii mageda nalja, nagu koolipoiss. Kindel, et jürike mängis kaheaastaselt liivakastis ja näe, liivakasti mängude juurest on võimalik peaministriks saada. Kas muidu sünnitakse peaministripintsak kohe seljas? Mitte mingit tähtsust pole, mis tööd keegi poisikesena tegi.

Käkre
3 aastat tagasi

Väga õige. Ka pagulastest saab kord meie riigi eliit.

juss
3 aastat tagasi

See kloun on kaabude armust peaminister.

Autopesija
3 aastat tagasi

Meil saab vastupidi ka.

kes lubas nii öelda-arvata?
3 aastat tagasi

Kuda siis nii? Varem oli müüjatüdruk peaministrina naerualune.. Ühtäkki erimeelsused valitsuses?

Heinz
3 aastat tagasi

Ei mitte! Nende mõtete välja ütlemise aegu, pole ju isa-poeg Helmeid kõrval, kes peaministrile kaabu sügavamalt pähe tõmbaksid. Seetõttu ka rohkem julgust oma mõtete väljendamiseks.

juss
3 aastat tagasi
Reply to  Heinz

Küll ta pärast peksa saab ja vabandab!