Laupäeval tuleb Haapsalus kuni 24 kraadi sooja

Lääne Elu

info@le.ee

Rannamõnu. Foto: Malle-Liisa Raigla

Ilmateenistuse prognoosi järgi tuleb laupäeval kuni 27 kraadi sooja, samas on kohati tulemas ka hoovihma. Haapsalus on ilm päikseline, pärastlõunal on oodata 24 soojakraadi.

Öösel on selge või vähese pilvisusega ilm. Vastu hommikut Põhja-Eestis pilvisus tiheneb ja kohati võib sadada hoovihma. Paiguti tekib udu. Puhub läänekaare tuul 1-7 m/s. Sooja on 9-14, rannikul kuni 17 kraadi.

Peipsi järvel puhub läänekaare tuul 2-7 m/s ja laine kõrgus on kuni 0,5 meetrit. Peamiselt on ilm sajuta ja nähtavus on hea. Sooja on 13-15 kraadi.

Päeval on Lääne-Eestis on vähese pilvisusega ja sajuta ilm. Kesk- ja Ida-Eestis on vahelduva pilvisusega ning kohati sajab hoovihma. Puhub läänekaare tuul 3-8, rannikul puhanguti kuni 12 m/s. Sooja on 21-27 kraadi.

Peipsi järvel puhub läänekaare tuul 3-8 m/s ja laine kõrgus on kuni 0,5 meetrit. Võib sadada hoovihma ja nähtavus on peamiselt hea. Sooja on 20-22 kraadi.

Pühapäeval (16. augustil) jääb kõrgrõhkkond servaga Eesti kohale. Öö on enamasti selge, päev laialdaselt päikesepaisteline. Üksnes õhtupoolikul kandub läänevoolus üle Eesti idaserva pilvi ning Viru- ja Jõgevamaal võib ka hoog vihma tulla. Tuul puhub valdavalt edelast ja läänest ning põhja poolt survestava madalrõhkkonna tõttu ulatub ikka puhanguti 12 m/s. Lõunakaarest jätkub sooja juurdevool ning õhutemperatuuri miinimum öösel 10°C-st madalamale ei lange, rannikul on kuni 18, päevasoe tõuseb 24..28°C-ni, vaid läänekaare tuulele avatud rannikul on paar kraadi madalam.

Esmaspäeval (17. augustil) jääb kõrgrõhkkonna serv Eesti kohale. Öö on valdavalt selge, päev rünkpilvedega, aga ka sajuta. Ilm on rahulik, vaid põhjarannikul võib läänetuul 10 m/s ulatuda. Öised madalaiamd termomeetrinäidud on 10°C ümber, rannikul kuni 17, päeval toob loodevool pisut värskust ja õhusooja on 20..25°C.

Teisipäeval (18.augustil) kõrgrõhuala nõrgeneb, kuid püsib veel Eesti kohal. Selge taevas vaheldub pilverünkadega. Päeval on üksikud hoovihmad võimalikud. Öine õhutemperatuur on üle 10°C, rannikul üle 15°C, päeval tõuseb 22..27°C-ni.

Kolmapäev (19. augustil) jätkub kõrgema rõhuga foonil vaikse ja südasuvise ilmaga. Öö on enamasti selge, päeval võib arenevaist pilvedest mõni üksik paik vihmahoo saada. Õhutemperatuur kõigub öösel paari kraadi ulatuses 15°C ümber, päev tuleb palav 23..28°C-ga.

Neljapäevaks (20. augustiks) võib merelt lähenev madalrõhulohk niiskust lisada ning selle järel liikuv jahedam õhumass suurenda õhutemperatuuri kontrasti ning ebapüsivas õhumassis tekivad soodsad tingimused rünksajupilvede ja äikese tekkeks. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 12..18, päeval 20..25, idapoolsetes maakondades võib veel 28°C-ni tõusta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments