Augustis jätkub Hiiumaa liinil suvisele nõudlusele vastav praamide sõiduplaan

Lääne Elu

info@le.ee

Parvlaev Leiger Rohuküla sadamas. Foto: Urmas Lauri
Parvlaev Leiger Rohuküla sadamas. Foto: Urmas Lauri

Hiiumaa vallavalitsus tegi sel nädalal maanteemetile ettepaneku jätkata Heltermaa–Rohuküla liinil suviselt tihedama sõiduplaaniga augusti lõpuni. Varem kinnitatud sõiduplaani järgi oleks augustis reiside arv vähenenud. Piletimüük lisatud reisidele on juba avatud.

„Huvi Hiiumaale sõita on aasta alguses tehtud prognoosidega võrreldes oluliselt kasvanud, sest siseturism on hüppeliselt suurenenud ja avalike ürituste kalender pidevalt täienemas,“ ütles vallavanem Toomas Rõhu.

Tänavust juulit mullusega võrreldes kasvas reisijate arv Hiiumaa liinil 3,1 protsenti ja sõidukite arv 6,2 protsenti. Ka augusti esimene nädal jätkus suures kasvutempos: sõidukite arv kasvas 16% võrreldes mullu sama ajaga.

Vedaja TS Laevad on piletimüüginumbrit jälgides seni operatiivselt koostöös maanteeametiga teinud suvekuudel lisareise. Et vältida lühikest teavitusaega ja et reisijatel oleks mugavam oma sõite planeerida, tihendatakse koostöös sõidugraafikut juba varakult.

Pärast Hiiumaa valla ettepanekut kinnitas maanteeamet tihedama graafiku augusti lõpuni ja TS Laevad avas piletimüügi Praamid.ee keskkonnas. Kokku on augusti viimasel kahel nädalal 11 väljumist rohkem kui eelmise aasta samal perioodil: 2019. aastal 254 ja 2020. aastal 265.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments