Haapsalus tuleb meeleavaldus metsa kaitseks

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Metsaraie. Foto: Eduard Laur

Metsakõne peab mükoloog Tõnu Ploompuu, kes viib kokkutulnud ka seeneretkele. Foto: Ave Maria Mõistlik

Pühapäeval kell 14 on kõik inimesed, kellele teeb muret äge metsaraie, oodatud Paralepa metsa seeneplatsile meeleavaldusele.

„Me tahame tähelepanu tõmmata kohalikule metsale, et inimesed mõtleks ja avastaks seda teemat,” ütles meeleavalduse korraldaja, MTÜ Roheline Läänemaa liige Kätlin Tamm.

Haapsalu meeleavaldus on üks osa üleriigilisest väljaastumisest metsade kaitseks. Seda organiseerib MTÜ Päästame Eesti Metsad.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tiit Transves
3 aastat tagasi

Inimesed! Lõpetage oma ruigamine. Sellest ei sõltu mitte kui kõige vähematki! Minge seenile! Ja see Paralepa mets taheti juba aastaid tagasi kohalike pättide poolt maha tõmmata. Siit sai alguse ka nn Reiljani maadevahetusskandaal!

Läänlane
3 aastat tagasi

Tamme plika saab jälle oma esinemisvajadust rahuldada.

ipi
3 aastat tagasi

no haapsalu linnavalitsuse mõttevabaduse lagi ongi see et metsas nähakse ainult puid ja inimeses nähakse maksu makvat orja

Tiit Transves
3 aastat tagasi
Reply to  ipi

Tõusikute mure!

Postimees
3 aastat tagasi

Rohelisest lillax on lühike maa…

elatakse
3 aastat tagasi

üle oma vajaduste, raha ahnuse embuses, mida teeb bill gates oma miljarditega, võtab hauda kaasa, aga osa inimesi on lihtsalt nagu peetri aegsed mensikovid varastavad riigi tagant palju saavad. sama tehakse metsaga, vanasti kasutati metsa ehituseks, nüüd rikastumiseks

Ko & Roona
3 aastat tagasi

Hei rohelised, mööblit, maju jms hakkate millest ehitama? Plastist?

Aase Saareväli
3 aastat tagasi
Reply to  Ko & Roona

selleks , et mööblit teha, ei pea linnalähedasi inimeste jalutuspaikadeks kujunenud puid maha võtma. Metsa on Eestis küll, kui otstarbekalt tegutseda ja mitte rikkuda sellega linna väärtust. Näiteks Haapsalu linn. Kogu mu pere siin eluaeg elanud ja see mets on meie pere ja sõprade teine kodu!

Krahv
3 aastat tagasi

Nüüd on MTÜ PEM. Kuhu kadus MTÜ EMA?

millal
3 aastat tagasi

kehtestatakse eestis lõpuks ainuõige konservatiivne kord mis ei laseks ärimeestel ja muudel rahvale kahjulikel parasiitidel elada?

siis
3 aastat tagasi
Reply to  millal

kui inimese eksistendiks ei ole vaja eluaset, kehakatteid, sööki-jooki ja muud nipet-näpet.

Käkre
3 aastat tagasi

Tselluloositehas tuleb nagunii varem või hiljem ja sellele on puitu vaja. Ei ole mõtet progressi vastu võidelda. Muudatused on kaasaegses liberaalses ühiskonnas vältimatud ja progress peatamatu. Metsa tuleb majandada võimalikult kasulikult ning kui mets on juba vana, siis tuleb see maha võtta. Paralepa metsast saab tasuda mitu protsenti rail baltiku aastasest ülalpidamiskulust. Seega prioriteedid esmalt, eriti siis kui need on julgeolekuga seotud nagu näiteks RB

juss
3 aastat tagasi
Reply to  Käkre

Huvitav, et sinu ema ja isa progressi vastu võitlesid ja sinusuguse valmis treisid,või oli tööõnnetus.

Postimees
3 aastat tagasi
Reply to  juss

Juss.. Oled peast roheline või lilla?
2 võimalust pikalt praktiseerinud hulluarsti diagnoosi kohaselt Sinu võimalik on…
Sinu veidrusi armastav naabrinaisuke