Terviseamet hoiatab sinivetikate eest Paralepas

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Paraleap rannas võib olla sinivetikas. Foto: Arvo Tarmula

Paraleap rannas võib olla sinivetikas. Foto: Arvo Tarmula

Soojad ilmad ja meretuul tõid Haapsalu randadesse sinivetikad.

„Hommikul tuli teade, et Vasikaholmi rannas on sinivetikas sees,” ütles terviseametia Lääne regiooni menetlusgrupi juht Kristel Kallaste Lääne Elule esmaspäeval.

Tõenäoliselt on sinivetikad ka teistes Läänemaa randades, sest teateid nende kohta tuleb Kallaste sõnul üle terve Eesti. „Supelda ei ole praegu võimalik,” ütles Kallaste

Haapsalu linnavalitsuse keskkonnaspetsialist Remi Treier ütles Lääne Elule, et rannavalve avastas sinivetikad Vasikaholmi rannast esmaspäeva hommikul. Vasikaholmi ja Paralepa rannas lehvib sellest peale kollane lipp ja välja on pandud hoiatussildid. Paralepas küll sinivetikaid nähtud ei ole, aga rannad on lähestikku ja tuul võib vetikad sinna kergesti viia. „Ujumine on oma vastutusel,” ütles Treier.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Heiki Noot
3 aastat tagasi

11.08.2020. kella 12.00-13.00 paiku päeval jalutasin läbi nii Holmi, kui ka Paralepa ranna rannajoone. Vesi oli kristallselge! Mingist vetikast polnud jälgegi.

Pook
3 aastat tagasi
Reply to  Heiki Noot

Ennem rannaskäiku tegi meie poistega väiksed topsid ja sakummid. Peale seda näeb vesi alati kristallselge.

läänlane
3 aastat tagasi

Dirhamis oli pühapäeval,aga Peraküla oli ilus puhas.

Lonni
3 aastat tagasi

Muide,Rooslepa rannas, ilmselt ka Roostal,oli laupäeval kaldaäärne vesi kõik täis hallikarohelist pas.a! Kahju,et saanudki oma kodurannas vette minna!