Ööpäevaga sai koroonadiagnoosi 13 inimest

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 721 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, lisandus 13 positiivset testi tulemust.

Rahvastikuregistri andmete järgi laekus 9 positiivset testi tulemust Tartumaale (neist 7 Tartu linna), 2 Harjumaale Tallinnasse ja 2 Ida-Virumaale (1 Narva linna). 4 Tartumaa uue juhtumi puhul on juba tuvastatud seos 18. juulil Vabanki ööklubis toimunud peoga. Üks Tallinna juhtum on seotud perekonna ringis nakatumisega (elukaaslane käis 18.07 Vabanki klubis), teise positiivse sõbrad käisid Narva Vaba Lava e-spordi võistlusel, kuhu viis viiruse isik, kes käis samuti 18.07 Vabanki klubis. Hetkel on koos Harjumaal asuvate nakatunutega nn Vabanki puhangus 15 inimest, see arv võib veel kasvada. Ida-Viru nakatunute puhul on ühel juhul Valgevenest sisse toodud juhtumiga ning teisel juhu andis inimene esialgse positiivse proovi haiglasse sattudes, kuid kordustestid olid negatiivsed. Ülejäänud nakatunute puhul käib hetkel veel asjaolude täpsustamine.

Hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 4 inimest, juhitaval hingamisel ei ole ühtegi patsienti. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud. Kokku on Eestis koroonaviirus nõudnud 69 inimese elu.

Tänaseks on haiglates lõpetatud 393 COVID-19 haigusjuhtumit 380 inimesega.

Tänase seisuga on tervenenud 1 930 inimest. Neist 1 462 inimese haigusjuhtum on lõpetatud (75,8%), 468 inimese puhul (24,2%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil, st ootab tervenemise kinnitamist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Läänlane
3 aastat tagasi

Tegelikult võiks ööklubid sulgeda , et jälle mingi mõttetu tibi viirust ei levitaks.

vanaema
3 aastat tagasi

Jah, elu seisma panna ei saa ega tohigi aga selge on see, et reisides bussiga jne kinnistes oludes on mask hädavajalik. kuniks pole massfaktsineerimise võimalust tuleb ikka olla väga valvas oma tervise huvides.

Enriko
3 aastat tagasi
Reply to  vanaema

Neis ihaldusväärsetes ööklubides tuleks kehtestada ühtne dresscode – kunagise tuntud ansambli Caater pillimeeste univorm (valged maalriürbid + gaasimaskid). Las siis möllavad, ehkki mina soovitaksin kõigil, kuniks tervist ja elu, minna loodust imetlema või kasvõi vanainimestega rääkima. Elul oleks rohkem mõtet, kui sel arutul karglemisel ja pidutsemisel, mida Kanal 2-e õhtused uudised iga päev propageerivad.