Kirbla piimafarmi uued ukrainlased asuvad nädala pärast tööle

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Toomas Laos. Foto: Urmas Lauri

Toomas Laos. Foto: Urmas Lauri

Läinud nädalal Eestisse jõudnud 170 ukrainlasest kaks asub tööle Kirbla piimafarmis.

„On kohal. Tulid selle kuulsa lennukiga ja on karantiinis,” ütles Kirbla piimafarmi tegevjuht Toomas Laos Lääne Elule. Lennuk 170 ukrainlasega maandus Tallinna lennujaamas läinud teisipäeval. Kõigile tehti koroonatestid ja selgus, et kolm olid nakatunud. Kõigil 170 saabunul tuli jääda kaheks nädalaks karantiini. Läänemaale rohkem kedagi sellelt lennult ei tulnud. Kirbla omadel käis Laos Tallinnas järel. „Maskid olid neil ees, minul niisamuti,” ütles Laos. Üks mees on Kirblas juba kolmandat korda tööl, teine tuli seal juba töötava venna soovitusel.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Käkre
3 aastat tagasi

Nagu eelpool mainitud, tuleks uurida, mitu tundi päevas kulub reaalselt tööle ning mis palka selle eest saab. Mis firma maksab lennud, karantiinis istutud aja jms.
Käkre eriorjalennuga saabunud ukrainlasi tuleb kaitsta, et meie riigi maine ei saaks kannatada. Ukrainlased on tublid ja eesti vajab vajab võõrtööjõudu. Ilma selleta on suur oht rahvuse ja iseseisvuse kadumiseks. Tööjõudu peaks aastas sisse tooma vähemalt 30000 inimest ja tagama neile ka kodakondsuse. Selliselt saaks mõne aastaga täidetud ka slaavi keeltevähemuse nõudmised meie kultuuri rikastava vene keele teiseks riigikeeleks kuulutamise osas.
Võõrtööjõud

uskmatu toomas
3 aastat tagasi

On ikka need Ukrainlased võimekad,kahekesi päästavad suure piimafarmi !!
Lääne Elu võiks paari kuu pärast uurida palju need inimesed siis tegelikult ööpäevas töötavad ja teenivad ?