Emma Kathrina Hein võitis Balti matšil teivashüppes hõbeda

Nädal tagasi Rakveres toimunud Eesti noorte kergejõustiku meistrivõistlustel saavutas läänlastest kõige parema tulemuse Emma Kathrina Hein, kes tegi isikliku rekordi ja saavutas sellega hõbemedali.

Noor 15-aastane Haapsalu kergejõustikuklubi sportlane võitis neidude U16 vanuseklassi teivashüppes isikliku rekordiga 3.00 meetrit hõbemedali. See tulemus tagas Kaja Ladva õpilasele koha Eesti noortekoondisse kolmikmaavõistluseks Eesti-Läti-Leedu noorte vahel.

2020. aasta Balti matš U16 vanuseklassile toimus teisipäeval, 28. juulil Lätimaal Ogres, kus Hein suutis ületada lati, mille kõrguseks oli 3 meetrit ja 20 sentimeetrit. See andis Leedu kergejõustiklase Rugile Miklyciene järele tubli teise koha. Eesti noorte meistrivõistlustel püstitatud isiklik rekord oli taas saanud lisa, seda lausa 20 sentimeetri võrra.

Kokku edestas Eesti U16 kergejõustikukoondis Läti ja Leedu eakaaslasi mäekõrguse ülekaaluga. Eesti noorte kaukasse kogunes 279 punkti. Läti koondis kogus 223 ja Leedu koondis 182 punkti.

Hein on ühe aastaga parandanud oma marki 39 sentimeetri võrra. Seni oli selleks 2019 sisehooajal hüpatud 2.81. Ogres hüpatud tulemusega läheb Hein 2020. aasta hooaja U16 vanusklassis ka Eesti edetabeli liidriks. Täiskasvanute edetablis hõivab ta hetkel aga kümnenda rea.

1999. aastal hüppas Oksana Jeltšinova Tallinnas peetud sisevõistlustel 3.40, millega hoiab Läänemaa rekordit enda vaduses. Siiski saab ka nooruke Hein end Läänemaa rekordinaiseks pidada, sest välistingimustes pole temast kõrgemale suutnud hüpata keegi.

Ogres hüppas ühe hüppega end Eesti naiste kõigi aegade edetablis 66. kohalt 36. kohale.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments