Galerii: vanamuusikafestival algas võimsa kontserdiga

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 20
Vanamuusikafestivali avalöögi andis Georg Friedrich Händeli oratoorium „Jefta”. Arvo Tarmula

Neljapäeval algas Haapsalu vanamuusikafestival , Georg Friedrich Händeli oratooriumi „Jefta” ettekandega.

„See oli suurepärane kontsert. Midagi nii võimsat toimub ääretult harva, ja et midagi niisugust Haapsalus toimub,” ütles piiskop Tiit Salumäe.

Salumäe ei jätnud kiitmata ka „Jefta” peaesinejat, üle maailma hinnatud tenorit James Gilchristi.

„Jefta” oli Händeli viimane teos, millest festivali peakorraldaja Toomas Siitan teeb ülevaate reede õhtul.

Laupäeval jätkub festival kell 17 algava Paolo Pandolfo kontserdiga, kus esitab Bachi süite soolotšellole ning kell 20 esineb La voix de la femme. Koosluse sopran Tuuli Lindeberg ja lautomängija Eero Palviainen toovad lavale emotsionaalse kava. Siitani sõnul on Lindebergi näol tegemist laulja-näitlejaga, kes muudab muusika oma liigutustega nähtavaks.

Festivali lõppkontserdile esinema oli plaanitud Suurbritannia vokaalansambel Tenebrae Consort, mis on praegu üks maailma nimekaimaid ja nõutumaid vokaalansambleid. Neil oli kavas esitada inglise renessanssmuusikat. Kontsert oli küll välja kuulutatud, kuid Suurbritannias kehtestatud koroonaviiruse karantiininõuete tõttu otsustati see nädal enne festivali algust siiski ära jätta. „Põhjuseks ikka seesama inglaste arusaamatu karantiininõue Eestist naasmisel, millele pole sisulist põhjendust, aga erandeid ka ei tehta,” ütles Siitan.

Selle asemel lõpetab festivali ansambel Vox Clamantis.

Haapsalu vanamuusikafestival toimub tänavu 27. korda.

Arvo Tarmula fotod

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments