Vald teeb Virtsu ujumiskoha korda

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Virtsu kalasadama ja linnuse lähistel korrastatakse pragu ujumiskohta (paremal ülal). Foto: Urmas Lauri
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4
Virtsu kalasadama ja linnuse lähistel korrastatakse pragu ujumiskohta (paremal ülal). Foto: Urmas Lauri

Virtsu linnuse ja kalasadama lähistel korrastatakse ujumiskohta. Kopp kaevab välja faarvaatri süvendamisel ladustatud pinnasest kuhjatud valli ning ujumiskoht ja paatide tee eraldatakse poidega.

„Sadamatööde käigus jätsime sadamatee kõrvale valli, aga kuna see koht muutus selle tõttu ujumiseks üsna kõlbmatuks, siis ostsustasime et tõstame valli välja ja tähistame ujumiskoha poidega,” ütles Lääneranna vallavalitsuse Arendus- ja hankespetsialist Rein Kruusmaa. „Siis, kui sadamat tegime, arvasime, et teeme hästi, aga puhkajad arvasid teisiti.”

Virtsu kalasadamat on ehitatud jupikaupa. Ehitus algas 2011. aastal. Suuremad tööd tehti 2011–2013. Kolme etapina tehtud ehitust toetas PRIA kokku 640 000 euroga.

„Sadamas tegutseb 30 kutselist kalurit, 12 harrastajat ja üheksa muud alust,” loetles Källe.

Sadama ja mere vahel paikneb Virtsu linnus. Linnus on ehitatud 1430. aastatel ning hävis sõjategevuses 1534. aastal. Pärast hävimist keelati linnuse taastamine ning seda kasutati elamu ja majandushoonena kuni Põhjasõjani ehk umbes 150 aastat. Praeguseks on linnus seisnud 300 aastat varemeis.

Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kohe näha
2 aastat tagasi

…et arukas küla

Virtsu
3 aastat tagasi

Super ❤️

Kes
3 aastat tagasi

sellises kohas küll ujuda soovib, aga üks nupuke jälle kirjas.

Arvi
3 aastat tagasi

See näitab selgelt kui kilplaslikult ametnik tegutseb. Arvasime, et on hea aga rahvas arvas teisiti ( Kruusmaa ).
No kurat, kas kohe ei saa rahva arvamust küsida aga ametnik ju lihtinimesega ei arvesta. Nüüd peab jälle raha alla panema aga hr. Kruusmaa ei vastuta. Mugav elu.

Läänerandlane
3 aastat tagasi

Kalasadama detailplaneeringu koostamise ajal arvati vallas,et sadama territooriumil ujumine keelatud 🙂 vastavad sildidki pidid vist tulema….
Kena et nüüd vastavalt inimeste soovidele ujumiskoha meri korrastatakse 🙂