Haapsalu mees tappis eriti jõhkral moel oma kassi

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Loomapäästegrupi asutaja Heiki Valner avaldas täna oma kodulehel videod, millel on näha, kuidas Haapsalus Räägu tänaval elav eakas mees uputab ja peksab haamriga oma kassi.

„Nädalake tagasi postitasin Facebooki ühe videoklipi ja palusin vaatajatel mõistatada, millega vanahärra nii pühendunult tegeleb. Õigus oli neil, kes arvasid, et tegu on tapmisega,” kirjutas Valner.

Võigas lugu juhtus juba kevadel aprillikuus, kuid politseisse tapmise tunnistajaks sattunud naabrimees alles nüüd. „Põhjus ikka seesama, mis tavaliselt – ei tahetud naabriga tülli minna,” selgitas Valner.

Loomakaitsjale saadetud kirjas kirjeldab kassitapja naaber, kuidas kõik juhtus.

„Lugu juhtus Räägu tänaval, Haapsalus ajaliselt juba 21.04.2020, kui kell 10:15 oli kuulda meeletut kisa, mis ei olnud üldse nagu kassi kisa. Meie koer läks hulluks ja jooksis naabriga külgneva aia äärde. Ei olnud saada aru, mis toimub. Toas olevad kassid kähisesid ja käisid turris karvaga toas ringi ning kõik loomad olid sellise imeliku käitumisega, mida polnud varem juhtunud.

Vaadates ringi märkasin naabrit toimetamas omas aias ja nagu videost näha, siis võttis ta oma lemmiklooma Miki sülle ja tõstis tünni, kus kastmisvesi ning hakkas kassi uputama. Sai küünistada ja kass võitles kõvasti kisa järgi, aga kuna ta ei uppunud, siis hakkas naaber haamriga teda taguma – 10 korda kokku.

Seejärel võttis vana värvinõuga kassi veest välja ja läks aia taha.”

„Ei taha naabritega olla riius, kuid kuna nende käitumine oli ikka nii võigas, siis piinas see asi mind,” selgitas naaber, miks ta kogu info Loomapäästegrupile edasi andis. „Me ei tea, millised mõrvarid tegelikult meie kõrval võivad elada ja kui metsikuid tegusid nad teevad,” lisas ta.

Vanahärra kassitapp jäi videole.

Loomapäästegrupp edastas politseile avalduse kriminaalasja algatamiseks 14. juulil, kuid pole seni vastust saanud. „Politsei on saanud avalduse ja otsustab menetluse alustamise või mittealustamise lähiajal,” ütles Lääne Elule Haapsalu politseijaoskonna juhtivuurija Vello Palmits.

„Keegi meist ei taha olla Miki nahas ja lahkuda siit elust inimese läbi, keda jäägitult usaldad. Meist keegi ei taha, et su parim sõber sind uputab ja seejärel haamriga pähe taguma hakkab. See kõik on nii vastik ja mul on väga kahju, et Miki viimased surmaeelsed mälupildid inimese reeturlikkusest ja julmusest just selliseid said,” ütles Valner.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
33 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Keegi, kes hoolib
3 aastat tagasi

Küll jälkuritel tuleb oma tund, kus tuleb vastust anda. See, et sa pole ainuke, ei vabanda sind.

Pole
3 aastat tagasi

lihtsalt sönu. Ilmselt on möistusest ja arukast möttest puudu.

Kohalik elanik
3 aastat tagasi

Loomade tapmine, et teised saaksid süüa, on loodusega loodud. Linnud söövad sääski, siilid tigusid, kiskjad rohusööjaid, inimesed liha jne. Teine asi, kuidas tapmine toimub, kas piinates looma aeglaselt või kiirelt/ järsku. Antud juhtum on väga julm nii teostaja kui ka filmija poolt. Juhtumi teostaja väärib kriminaalasja algatamist ja süüdimõistmist.

uugu
3 aastat tagasi

kassid tapavad jõhkral moel väeteid linnupoegi sm. valner, kas see teid ei puuduta

Marti
3 aastat tagasi
Reply to  uugu

Debiilik oled?

Nii
3 aastat tagasi

Ajad muutuvad. See mis 100 aastat tagasi oli täiesti normaalne elu, sest teisiti lihtsalt poleks ellu jäänud on tänapäeval kuritegu. Talus oli looma tapmine tavaline tegevus. Loomulikult prooviti seda toimimgut teostada nii et loomal kõige vähem piinasid oleks. On vana ütlemine kui tapad tapa ära piinamine on patt. Kasside arvukuse piiramine ja haigete likvideerimine oli hädavajalik tegevus. Mäletan oma lapsepõlvest et vanaemal oli selle tegevuse jaoka komplekt ämbreid ja telliskivi mis iga aasta kuurinurgast välja otsiti. Artiklist selgub et vanahärra oli linnalaps ja seetõttu kasutas valesid vahendeid.

Üle mõistuse
3 aastat tagasi
Reply to  Nii

Kas oled ka sadistist tapja, et õigustad sellist tegevust ja pead normaalseks? Kiisu pannakse magama, kui ta haige on, mitte ei piinata surnuks.

Vix
3 aastat tagasi
Reply to  Nii

Appi, kui ebameeldiv on niisugust juttu lugeda. Inimene tapab sadistlikult looma ja seepeale kirjutada, et seda põhjusel, et ta on linnalaps. Iga inimene linnas teab, et haige loom pannakse vajadusel magama. Iiveldama hakkab seda kirja lugedes. Kas kirjutaja arvab, et ka teised linnas elavad inimesed käituvad nagu sadistid?! Väk.

Marti
3 aastat tagasi
Reply to  Vix

Need kes unlike panid on vist loomapiinaga tegelevad inimesed

Tiiger
3 aastat tagasi
Reply to  Nii

Oled oma vanaema vääriline järeltulija.

Polli
3 aastat tagasi

No tead ja tuntud kassipiinaja selles on Räägu tänaval ju linnavolikogu liikmest turvateenistuse ülem – kes on seal kasse ebaseaduslikult püüdnud ja maha ka lasknud. Huvitav miks sellest poleemikat ei teki.

Miku
3 aastat tagasi
Reply to  Polli

See turvameeste ülem Tiit Moor panigi ju enda naabrimehele kitse. Filmis kogu traama naabrimehet küsimata ülesepandud turvakaameratega ülesse. Huvitav miks ta neid enda kassi piinamiis ülesse pole filminud ? Äkki oleks terve seriaali juba saanud.

endine
3 aastat tagasi
Reply to  Miku

Moori poiss võiks enda magamistuppa selle kaamera panna mitte naabritele kitse panna. Aga noh turvamehe ajud on ikka turvamehe ajud. Igal juhul tunnen sealsetele naabritele kaasa.

salajane
3 aastat tagasi

inimeste jälitamine on seadusega keelatud ja karistatav, veelgi enam ,valvekaamera salvestise äratuntava kodanikuga ilma tema loata internetti avalikult ülesriputamine oma karjuvas vastuolus isiku andmekaitse seadusega ja samuti seadusega karistatav, meil on politsei , kes tegeleb kuritegevusega, mitte ennast pildile upitavad endised telestaarid

njah
3 aastat tagasi
Reply to  salajane

Kui julgesid teha siis julge ka tunnistada. Las terve eesti näeb sinu tegu.

juss
3 aastat tagasi
Reply to  salajane

Sinu vanematest on kahju, ausalt!

Tegelikult
3 aastat tagasi

mis inimene see on kes rahulikult sellist asja pealt filmib ja ei sekku???

Kohtumees
3 aastat tagasi
Reply to  Tegelikult

Igasugused isehakanud abilised pannakse esimeses järjekorras vangi. Soovituslik on mitte sekkuda. Las politsei tuleb poole tunni pärast ja teeb omad protseduurid.

Jälk
3 aastat tagasi

End kassiga võrrelda? Kah asi, millest kirjutada. Haiged…

need
3 aastat tagasi

kevadised ja sügised massilised oma lõbuks süütute lindude tapmine, mida selle ala harrastajad nimetavad linnujahiks ja rõõmuga pakuvad veel raha eest ka välismaalastele lõbutsemiseks on moraalselt okei