Haapsalus kukkus kass viienda korruse rõdult alla. Täiendatud 17.20 politsei kommentaariga

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Tamme tänava kass Loomade kiirabikliinikus. Foto: Loomapäästegrupp
Tamme tänava kass Loomade kiirabikliinikus. Foto: Loomapäästegrupp

Esmaspäeva õhtul teatas Tamme tänava kortermaja elanik Loomapäästegrupile, et nägi pealt, kuidas naine oma kassi viienda korruse rõdult alla viskas.

Sündmuskohale sõitnud Loomapäästegrupi Läänemaa koordinaatori Terje Parra sõnul väitis kassi omanik, et kass kukkus ise rõdult alla. Naabrid rääkisid aga, et samal kombel sai mõni aeg tagasi surma ka naise eelmine kass. Pärast seda tõi naise poeg talle uue kassi, kes nüüd samuti rõdult alla lendas.

Loomapäästegrupp kutsus välja politsei ja toimetas vigastatud kassi Tallinnasse Loomade kiirabikliinikusse. Loomapäästegrupi asutaja Heiki Valneri sõnul on kassi vigastused väga rasked ja loom oli suurtes valudes, mistõttu oli kaalumisel ka kiisu piinade lõpetamine. Esialgu otsustati siiski ravimise kasuks, mis kujuneb kulukaks. Kas kassi elu õnnestub päästa, ei ole praegu veel teada.
„Kassil on purunenud vaagnaluu ja ühe tagumise käpa vigastused on nii rasked, et see tuleb ilmselt amputeerida,“ ütles Parra.

Haapsalu politseijaoskonna juht Andrei Taratuhin kinnitas Lääne Elule, et politseinikud käisid 14. septembri õhtupoolikul väljakutse peale Tamme tänaval.
„Politseinikud vestlesid sündmuskohal tunnistajatega ja hetkel selgitame juhtunu asjaolusid,“ ütles Taratuhin.

Hiljem politseiga vesteldes taganes infot jaganud naaber oma ütlustest.
“Ta ütles, et ta arvas, et täpselt nii juhtus, kuid tegelikult siiski ei näinud, et naine oleks kassi ise alla visanud,” selgitas Haapsalu piirkonnapolitseinik Vello Vichterpal.

Kassi omanik on üle 85aastane naine. Vichterpal selgitas, et tema sõnul kass ehmatas mingi tugeva heli peale, tormas läbi lahtise ukse rõdule ja hüppas ise hirmunult alla.

Politsei palub inimestel segaduste vältimiseks mistahes juhtumite puhul infot andes kirjeldada võimalikult täpselt ainult seda, mida inimene tõesti ise nägi.

Lähtuvalt uuest informatsioonist on uudise pealkirja korrigeeritud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
23 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Muska
3 aastat tagasi

Huvitav miks lääne elus neid kommetaariumeid rapitakse. Kersti juba ütles et sõna pidi vaba olema aga siin lehes see sõna küll vaba ei ole.

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Muska

kersti juttu ei saa alati tõepähe võtta. Sõna on vaba ainult “õigetel” maailmavaatega inimestel, teistele ülejäänutele on möla tsenseeritud

uku
3 aastat tagasi
Reply to  Agu

kahjuks on ajaleht privaatne ning ajalehe toimetus võib seaduslikult valida, mis kommentaare postitatakse
tänaval või oma maailmavaadetele vastavas portaalis kisa palju tahad, kuni ei laima ja ei ähvarda on meie sõna üks vabamaid maailmas
päriselt, proovi kasvõi soome sellise jutuga minna, jääb sulle viimaseks korraks ka

loomakaitsja
3 aastat tagasi

kõigi majade akendele tuleb paigaldada tihedad trellid, et vältida edaspidi selliseid juhtumeid, kassipidamine korrusmajades tuleb lõpetad, kassipidajad kes soovivad neid loomi pidada, peavad ehitama omale spetsiaalsed kassimajad, (nagu loomalaudad), kus jälgitud kõiki loomapidamise nõudeid ja sanitaartingimusi n mis vastavad euronõuetele,loomade heaolu tingimustele ja väärikale elule.

abe
3 aastat tagasi
Reply to  loomakaitsja

sa loomakaitsia oled idioot.

mida
3 aastat tagasi
Reply to  abe

see kass või koer teistsugune loom on kui lammas, et laudas ei kõlba elada , vaid sinu voodis ainult

ats
3 aastat tagasi
Reply to  loomakaitsja

kõigi majade akendele tuleb paigaldada tihedad trellid – igati kuldaväärt mõtted 🙂 ja ümber majade tuleb ka panna kõrged okastraat äärtega ümbritsetud võrk aiad. Siis oleks meie elu juba täiesti turvaline

Nojah
3 aastat tagasi
Reply to  ats

mõnedel majadel ongi juba nii tehtud, et trellid ja okastraat. Tartus näiteks on üks lillat värvi maja ja rummus vist jne.

Arvos
3 aastat tagasi

Vanust on aga pole häbi valetada.

Tartlane
3 aastat tagasi

Õige perenaine ikka hoolitseks, et selliseid asju ei juhtuks!
Kes väga otsida tahab/oskab – leiab google abiga ka nime ja maja numbri 😉

virtsukas
3 aastat tagasi

Loll jutt “hüppas ise alla”
Kass on väga ettevaatlik loom, ei torma ega hüppa huupi

väikehaapsallane
3 aastat tagasi
Reply to  virtsukas

Enamik kasse pole 5. korrusel elanud. Seegi oli alles hiljuti toodud. On võimalus küll, et loom jooksis rõdu praost välja huupi, märkamata kohe, milline sügavik all on. Noorel kassil pole rohkem mõistust kui väikelapsel. 2-3 aastast last ei laseks küll keegi hõreda piirdega rõdule silkama.

Tartlane
3 aastat tagasi

Last ei lasta jaa, aga kassi millegipärast lastakse.

Pilt käib küll, niigi näen vaeva ja häbi ka!!!!!!!
3 aastat tagasi
Reply to  virtsukas

Meil kukkus ka kass Mustamäel 5. korruse rõdult alla. Turnis, kuni kukkuski. Paar hammast lõi välja. Muud ei juhtunud. Olin siis alles laps.

Oijah
3 aastat tagasi

Amputeerida!?!? Sellisel juhul on loomal ju veel piinarikkam elada. Ma ei saa sellest aru. Loom vajab kõike nelja käppa, et toime hästi tulla. Ega ta inimene ei ole.

ints
3 aastat tagasi

kui kass aknast välja visatakse on see Lääne elu vahendusel tragöödia. Kui riik sind represseerib ja paljaks varastab ja läbi peavoolu meedi vaimselt vägistab ning pedepropagandat pähe määrib on see igati normaalne tegevus. Huvitav miks Tartuuhin selle teemaga ei tegele ?

juss
3 aastat tagasi
Reply to  ints

Mul naabrimees on lollakas, aga sa pole sedagi! Tüüpiline EKRE valija kapakohilast!

K.S
3 aastat tagasi
Reply to  juss

Pigem tüüpiline sotsiaaldemokraatiline reformierakondlasest lollakas ikka…

Nojah
3 aastat tagasi
Reply to  K.S

Väga õige, isegi kaljulaid ütles oma kõnes, et riigikogus on erakondi, kes soovivad isikuvabadusi piirata, teha rohkem järelvalve riiki pidades siis silmas opositsiooni erakondi ehk sotsdemokraate ja reformierakonda.

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  juss

Te juss leiate igas teemas ainult EKRE t süüdistada!? Mingite luulude vastu aitab mõni doktor ehk!? Peaksite proovima!

Erx
3 aastat tagasi
Reply to  ints

Kas kassi nimi oli Hiire ints?