Riik peatab kolmapäevast teise samba sissemaksed

Foto: Pixabay
Foto: Pixabayraha

Riik peatab kolmapäevast, 1. juulist sotsiaalmaksu arvelt teise pensionisambasse tehtavad sissemaksed. Oktoobrist saavad inimesed soovi korral peatada ka oma palgalt kahe protsendi makse tegemise teise sambasse, kirjutas ERR.

Sissemaksete peatemisega loodab riik säästa rahandusministeeriumi hinnangul tänavu 142 miljonit ning tuleval aastal 211 miljonit eurot.

Sotsiaalmaksu arvelt tehtav sissemakse ehk riigi poolne neljaprotsendiline makse peatatakse tänavu 1. juulist kuni järgmise aasta 31. augustini. Erandiks on aastatel 1942–1960 sündinud inimesed, kelle puhul jätkub teise samba sissemaksete tegemine tavapärases korras.

Need, kes soovivad oktoobrist loobuda ise sissemakse tegemisest, peavad esitama sügisel vastava avalduse.

Inimestele, kes sel perioodil jätkavad oma kahe protsendi makseid, kompenseeritakse peatatud neli protsenti koos tootlusega aastatel 2023-2024.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments