Raamatukogu korraldab Ernst Enno päeva

Ernst Enno sünniaastapäeval luuletaja haual. Malle-Liisa Raigla
  1. juulil toimub kirjanduspäev luuletaja Ernst Enno 145. sünniaastapäeva tähistamiseks.

Enno päev algab kell 12 Enno haual Haapsalu vanal kalmistul. Luuletaja lapselaps Elin Toona kirjutas oma viimases kirjas, et sooviks Ennode hauale kirsipuu istutamist – see istutatakse Enno hauale.

Kirsi istutamisele järgneb jalutuskäik Enno mälestussamba juurde ning Lääne maavalitsuse Lahe tänava majja Enno mälestustuppa.

Raamatukogu lugemissaalis algab kell 15 Enno salongiõhtu Ernst Ennost räägivad kirjandusteadlane ja kirjanik Rein Veidemann, kirjanik ja kunstnik  Mathura, luuletaja, muusik ja religiooni uurija Siim Lill ja Saaremaal elav filosoof ja õpetaja Gennadi Noa.

Enno päeva lõpetab rühmituse Valge Daami Kirjastuse liige Epp Ehasalu, kes on pannud kokku Enno sõnadele tehtud lauludest oma lemmikute valimiku meile kuulamiseks.

Lisaks on raamatukogu fuajee vitriinides üleval raamatunäitus „Müstiline ja hingeline Ernst Enno kadunud kodu otsimas“. Näitus valmis koostöös Tartu linnaraamatukogu väliseesti ja vanema kirjanduse osakonnaga ning näituse koostaja on Eve Pormeister.

Laenutussaali vitriinides täiendab näitust Ernst Enno teoste väljapanek ja lugemissaali vitriinides näitab raamatukogu Ernst Enno kohvrit ja teisi Ennode pere esemeid, mille on Eestisse tagasi toonud Elin Toona.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments