Lihula kohvikutepäev jääb ära

Möödunud aasta Lihula kohvikutepäeval pakkus Eve Pärnpuu 16 sorti kooke. Andres Hion

Tänavu 25. juulile planeeritud Lihula kohvikutepäev jääb ära.

Kohvikutepäeva korraldaja, Lääneranna valla pressiesindaja Kristina Kuke sõnul oli kohvikutepäeva ära jäämisel mitu põhjust, mis kõik on seotud aasta alguses levinud koroonaviirusega.

Kuke sõnul oli peamine kohvikutepäeva ärajäämise põhjus see, et nad ei soovi riskida külastajate tervisega. Samuti tõi ta välja, et alles hiljuti keelas valitsus ära kõik üritused. „Me ei taha riskida sellega, et nädal enne teatab valitsus taas, et kõik üritused on keelatud, kui kohvikupidajad on teinud juba investeeringuid – ostnud toiduaineid või rentinud külmikuid,” ütles Kukk.

Tänavu oleks Lihula kohvikutepäev toimunud viiendat korda. Kuke sõnul olid neil juubelipeoks uhked ideed ja mõtted, kuid neid Kukk avaldada ei soovinud. Lühikese korraldusaja jooksul poleks neid asju Kuke sõnul jõudnud teha ning need ideed lükkuvad järgmisse aastasse. „Loodame, et järgmine aasta pandeemiat ei tule,” ütles Kukk.

Lihula kohvikutepäeval on osalenud olenevalt aastast 13–20 kohvikut.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Postimees
3 aastat tagasi

Mikk.. Kas oled sünnist saadik selline… Eriline?

Mikk
3 aastat tagasi

Kummaline see valla pressipealiku sõnum: viiruse hirmus jäetakse kohvikutepäev ära aga valla spordimängud ja maakonna omad toimuvad rõõmsasti. See kahepalgelisus on Lääneranna vallas tüüpiline kui proua Kukk asja ajab-selgitab.
Sellise otsustamatuse juures tuleks ennast ürituste organiseerimisest taandada sest vaadatakse suu ammuli mida äkki ülevalt poolt öeldakse. Mõttetu põhjendus…