Lääneranna volikogu lükkas koolide sulgemisplaani tagasi

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Metsküla kooli ähvardab paari aasta pärast sulgemine. Metsküla kooli 5. klassi poiss Tormi Ulm, kes direktor Pille Kaiseli käe all matemaatikat õpib, jõuab enne seda kooli ära lõpetada, Urmas Lauri

Metsküla kool jääb praegu siiski lahti. Urmas Lauri

Lääneranna vallavolikogu lükkas neljapäeval peaaegu üksmeelselt tagasi kolme kooli sulgemiskava.

Lääneranna vallavalitsuse plaani järgi suletaks 2022. aasta sügiseks valla seitsmest koolist kolm – Virtsu, Metsküla ja Lõpe. Koonga ja Varbla kool muutuksid kuueklassilisteks, Kõmsi neljaklassiliseks. See on osa Lääneranna valla hariduse arengukavast, mis pidanuks 15. juunist minema avalikule arutelule, aga volikogu liikmed hääletasid selle punkti suure häälteenamusega päevakorrast välja. Väljajätmise poolt oli 14 volinikku, vastu oli üks. Kaks jäid erapooletuks.

Ettepaneku võtta punkt päevakorrast välja tegi Lääneranna vallavolikogu koalitsiooni liige Mardo Leiumaa. „Esiteks see, et pole mõtet kiirustada. Küsimus ei ole arengukavas, küsimus on koolide sulgemises,” ütles Leiumaa Lääne Elule. „Praegune volikogu koosseis seda teha nagunii ei saa.” Volikogu praegune koosseis saaks vastu võtta küll arengukava, selle elluviimine jääks aga järgmise koosseisu õlule.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jaak
3 aastat tagasi

Täpselt nii!!

Arvos
3 aastat tagasi

Eks selle sulgemiste taga on härra Tühikargaja kes tahaks näidata, et on tegudemees. Paraku ei tea ta mida teha ning lahmib huupi.

Vello
3 aastat tagasi
Reply to  Arvos

Räägime nimedest ka. Kes on see tühikargaja ? Oma arvamuse on väljaöelnud seni vaid Pikkmets ja Sõber – sulgemise poolt siis. Aga teised koalitsioonist vaid viivitavad, keerutavad, ühesõnaga pole väärt, et volikogus istuda.

koolieelik
3 aastat tagasi

Tehke see koolireform juba ükskord ära,siis peaks selle asjaga tükk aega rahu olema.Lapsi jääb ju kogu aeg vähemaks.

Max
3 aastat tagasi

Kohalike omavalitsuse valimiste lähenedes hakkavad ka asjapulgad muretsema, et neid ikka tagasi valitaks ja ei tohi teha ebapopulaarseid otsuseid. Peale valimisi tehakse aga asi ära ja mõne aja möödudes vajub kõik unustuse hõlma…
See kõik tähendab seda, et ei ole valitsejatel tahtmist teha mida on vaja, vaid vaadata enda heaolust lähtuvalt. Kahjuks just nii see kõik käib. 😑

Valdo
3 aastat tagasi

Tore uudis.
Allas hiljuti kuulasin üht saadet, kus arutleti linnastumise miinuseid ja plusse. Mind paneb imestama jätkuvalt poliitikute naiivsus ja puudulik võime õppida kriisidest. Inimkonda on tabanud mitmeid kriise järgemööda ja nende üheks tekke põhjuseks peetakse inimtegevust. Paljudel poliitiktest on õnnestunud väikses kohalikkus koolis õppida? Soovitan külastada mõnda väikest kogukonda, kus ajakulg on hoopis teise väärtusega. Enne kui lõhume väikeseid kogukondi peaksime mõtlema, et mõned inimesed vajavad sellist keskkonda.
Nautige Eesti suve.