0

Kullamaa kirikuõpetajaks sai Kari Tynkkynen

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kari Tynkkynen. Foto Arvo Tarmula

Kullamaa püha Johannese koguduse nõukogu valis Kullamaa uueks kirikuõpetajaks Kari Tynkkyneni.

Piiskop Tiit Salumäe sõnul on Kullamaa koguduse nõukogu oma otsuse teinud, kuid nüüd peab konsistoorium selle kinnitama. „Minu teada valis nõukogu ta õpetajaks ühel häälel,” ütles Salumäe. Ta lisas, et Tynkkynen oli Kullamaa kirikuõpetaja kohale ainus kandidaat.

Kullamaa kogudus oli oma kirikuõpetajata veebruari algusest, kui senine õpetaja Lembit Tammsalu valiti Audru koguduse õpetajaks. Vahepealse aja teenis Kullamaal Ridala ja Martna kirikuõpetaja Küllike Valk.

Tynkkynen valiti lisaks Kullamaale ka Mihkli koguduse hooldusõpetajaks.

Soomes sündinud Tynkkynen on tegutsenud misjonärina. 1994–1996 oli ta Lihula koguduse diakon, 2004–2005 Lääne praostkonna vikaarõpetaja, 2005–2014 Ridala koguduse õpetaja ja EELK Martna koguduse hooldajaõpetaja.

Eelmisel aastal sai Tynkkynen Haapsalu püha Johannese koguduse teeneteristi.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz