Rannakalurid said pool miljonit eurot juurde

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Läänemaa rannakalanduse selts sai kalandusfondilt pool miljonit eurot lisaraha, mis tuleval aastal projektidele jagatakse.

„Muidu oleks selle aastaga toetustel lõpp olnud,” ütles rannakalanduse seltsi tegevjuht Margus Medell. „Pärast järgmist aastat tuleb nagunii tükk tühja maad,” lisas ta.

Medelli sõnul on huvi toetuste vastu Läänemaal väga suur ja raha on alati vähem, kui taotlusi esitatakse: „Meil on nii palju häid projekte, mida tahaks toetada.”

Toetusi on taotletud 5,6 miljonit eurot, kuid jagada on olnud 2,6 miljonit eurot.

Juhatuse ettepanek oli vähendada kalandustoodete töötlemiseks jagatavat raha ja selle arvel suurendada toetusraha majandustegevuste mitmekesistamise meetmesse, kus alati on konkurents kõige suurem. „Seal on kasusaajate hulk kõige suurem,” põhjendas muutust seltsi juhatuse liige Taavi Suitsberg.

Medell lisas, et tegevuse mitmekesistamine on kaluritele väga tähtis. „Kala saad püüda viis kuud aastas, aga mida kalur ülejäänud aja teeb?” ütles Medell.

Kui rahajagamise algusaastatel soetasid kalurid endale halumasinaid, siis nüüd on ostetud põllumajandusmasinaid ja isegi soojusisolatsiooni paigaldamise masin. „Kõik see aitab kaluril ellu jääda, kui kalapüüki pole,” ütles Medell.

2015. aastal alanud perioodil on rannakalandusselts 108 taotlust rahastanud 2,6 miljoni euroga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kas
3 aastat tagasi

See amet on nagu presidendi tiitel, et muu asjaga ei saa tegeleda ja rahvas peab neid üleval pidama, ometi on poelettidel enamus vooramaa närbunud kala, kodumaine kohaliku lauale ei jõua, läheb kõik minema.vanasti toitis kalur ikka oma peret ja kohalikku rahvast

K.S
3 aastat tagasi
Reply to  Kas

Rohkem selliseid mehi nagu Margus… Jagab mees ikka Saksa pensionäride lüpsmise peent kunsti viis pluss…Ja kui seeläbi sealt ka midagi rannakaluritele tilgub siis on see ju suurepärane…