Kadai: viiruseperioodi murekohaks on valehäbi ja häbimärgistamine

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Terviseameti erakorralise meditsiini osakonnajuhi Martin Kadai sõnul on kogu viiruseperioodi ajal olnud murekohaks viiruse levikuga seotud valehäbi ja häbimärgistamine. Häbimärgistamine võib viia selleni, et inimesed hakkavad oma haigust peitma ning siis ei saa haiguse levikut enam kontrollida, vahendab ERRi uudisteportaal.

“Inimene võib seda diagnoosi karta ja see on kõige hullem mis juhtuda saab, kui inimene hakkab oma haigust varajama. Seda haigust on võimalik varjata ligikaudu 80 protsendil inimestest, sest nad ei vaja otseselt haiglaravi või tervishoiuteenuseid,” rääkis Kadai.

“Sellistel hirmudel ei tohi olla ühikonnas kohta ja selliseid algeid tuleb igal juhul vältida ja ära hoida, sest kui inimesed hakkavad seda haigust varjama, siis me ei suuda seda haigust ka kontrollida,” märkis Kadai.

Kadai sõnul on tulnud päringuid ja signaale selle osas, et paljude asutuste ise seatud piirangud liiga ranged ning sel juhul tuleks jälgida tõesuspõhisust.

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
tempel otsaette
2 aastat tagasi

Vahel loen kommentaare ja kananahk tuleb ihule kui mõni häbimärgistaja jälle platsis, peos templid tekstiga “hukata” , “armu anda”.
Siia sobivad kenasti luuletaja D.Kareva kirjutatud luuleread: Kui ma ei kõnele sellest, ma suren. Kui tunnistan seda, see tapab mu. Taevas, mida ma teen?