0

Terviseamet: halvim prognoos pole täitunud, kuid viirus on salakaval

Foto: Pixabay

Eestis ei ole õnneks realiseerunud prognoos, mida viiruse leviku alguses kardeti, ütles terviseameti erakorralise meditsiini osakonna juhataja Martin Kadai, hoiatades, et viirus käitub siiski salakavalalt, nii et järsk hüpe haigustumuses võib tekkida väga ootamatult, kui inimesed reegleid ei täida, kirjutas ERR.

„Õnneks ei ole realseerunud see prognoos, mida algul oli karta, et iga päev lisandub rohkem haigusjuhte kui eelmisel päeval. Küll oleme olnud olukorras, kus ei ole otseselt kasvanud positiivsete või kinnitatud haigusjuhtude arv, ehkki teeme teste rohkem kui varem,” kommenteeris Kadai Eesti olukorda. „Kui vaadata leviku dünaamikat Eestis, kõrvutades teiste riikidega, siis saame väita, et oleme tuvastanud haiguse kohapealse leviku varajases faasis, me ei ole seda maha maganud.”

Kadai sõnul ei tohi arvata, et oht on kadunud ja võib end vabaks lasta. Tema sõnul on tegemist üsna hiiliva või salakavala haigusega, kus algselt on puhang justkui kontrolli alla saadud, ent mingil hetkel väljub olukord siiski kontrolli alt. Seetõttu tuleb ka Eestis olla jätkuvalt valvas ja järgida kehtestatud nõudeid: haiged on kodus, ei puutu kokku tervetega, ei tohi koguneda gruppidesse jne.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz