Peep Talving palub inimestel kodus püsida

Lääne Elu

info@le.ee

Regionaalhaigla ülemarst Peep Talving. Foto: PERH
Regionaalhaigla ülemarst Peep Talving. Foto: PERH

Põhja-Eesti regionaalhaigla ülemarst, Haapsalus sündinud Peep Talving palub koos teiste Põhja-Eesti regionaalhaigla arstidega inimestel kodus püsida, sest see on parim viis viirust peatada.

„Palun järgige isolatsioonisoovitusi, ärge kohtuge inimestega, ärge minge poodi ega mujale ilma tõsise vajaduseta,” seisab arstide pöördumises.

Samas pöörumises soovitavad arstid hoida distantsi teiste inimestega ja järgida kätehügieeni reegleid.

Regionaalhaigla arstid ja juhtid on jälginud detailselt Covid-19 levikut ja arenguid eri riikides aasta algusest. „Itaalia, Prantsusmaa, Austria, Iraani ja Hispaania arengutele toetudes on selge, et Eestis on viimane aeg tõhustada isolatsiooni ja senine meie kaasmaalaste käitumine pole piisav halvima ärahoidmiseks. Soovitus ja palve püsida isolatsioonis tundub osale Eesti inimestest tülikas. Juba on näha ja kuulda, kuidas inimesed kohtuvad sõpradega, lapsed kogunevad mänguväljakutel, linn on taas autosid täis ja reaalset ohtu ei tajuta,” seisab pöördumises.

Arstide hinnangul on veel võimalik levikut piirata, kuid iga hilinemine lisab intensiivravi vajavaid patsiente ja samuti surmajuhtumeid. Eelkõige on ohustatud vanemaealised ja langenud immuunsusega inimesed, näiteks eri krooniliste haigustega inimesed, samuti onkoloogilist ravi saavad patsiendid. „Just nende madalama immuunsusega inimeste kaitseks on vaja meie kõigi panust. Püsige kodus isolatsioonis,” paluvad arstid.

Praeguse seisuga on Eestis 348 haiget, kellest 15 on haiglaravil. Neist neli intensiivis ja kaks kriitilises seisus.

Rahva poole pöördusid regionaalhaigla operatiivstaap: prof dr P. Talving, dr H. Pokker, dr Kristo Erikson, Agris Peedu, Aleksei Gaidajenko, dr Vassili Novak, dr Lilian Lääts, dr Markko Pärtelpoeg, Katre Zirel, dr Sergei Kagalo, dr Kristiina Põld, dr Arkadi Popov, dr Pille Mukk, Aivi Karu, dr Mait Altmets, dr Kristel Päro ning regionaalhaigla kliinikute juhatajad: dr Kaire Aadamsoo, dr Pille Sillaste, dr Vahur Valvere, dr Äli Roose, dr Leonhard Kukk, dr Merike Luman.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nimi pole kohustuslik
4 aastat tagasi

Eesti presidendil on vähemalt nii palju mõistust, et ta ei saada rahvast rõdule lehvitama. Aga Hispaanial ei ole mõistust. Kõik see rahvas, kes kodus istub läheb rõdule plaksutama kõik koos.

Kodanik
4 aastat tagasi

Inimesed ei suuda kodudes püsida. Ja kui välismaalastele ei saa ürituste ajaks korterit välja rentida, siis renditakse eestlastele teisest eesti otsast kes ringi tuiavad linna peal.