Hollandi teadlased leidsid antikeha, mis blokeerib koroonaviiruse levikut

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Hollandi teadlased kuulutavad, et leidsid antikeha, mis võib inimorganismis uue koroonaviiruse levikut blokkida või pidurdada, vahendab Delfi.

Leid sündis kahe teadlasterühma ühispingutusena, kes töötavad Erasmuse ülikooli meditsiinikeskuse ja Utrechti ülikooli juures.

Antikeha tõkestab nii SARS-1 kui ka SARS-2 viirustega nakatumist. Uue koroonaviiruse vastase vaktsiini valmimist antikeha leidmine paraku ei kiirenda. Antikehade tootmine on vaktsiini tootmisega võrreldes kiirem, kuid kallim.

Uuringus osalenud rakubioloogia professor Frank Grosveld (71) on leiu üle muidugi õnnelik, aga liiga elevile ei lähe. „Ma olen liiga vana, et jalgadega lauale hüpata,” muheleb ta Erasmuse ülikooli ajalehele antud intervjuus.

Loe pikemalt Delfist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Enriko
4 aastat tagasi

“Antikehade tootmine on vaktsiini tootmisega võrreldes kiirem, kuid kallim.”
Hea uudis rikastele, halb vaestele (riikidele ja rahvastele), Kui rikkad saavad turvatunde tagasi, rakendub vaestele ja vanurite suhtes looduslik valik ja kõige tähtsamaks muutub taas majanduskasv. Praegune surmaoht sundis eliiti korrakski tajuma, et ka nemad on osake luust-lihast (liht)rahvast.

juss
4 aastat tagasi

coca- cola on selle asja nimi!