Paadipõgenike mälestusmärk sai ema ja lapse kuju

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Paadipõgenike mälestusmärk Puises on nüüd valmis. Arnold Aljaste

Paadipõgenike mälestusmärk Puises on nüüd valmis. Arnold Aljaste

Mullu sügisel Puises mererannal avatud paadipõgenike mälestusmärk sai läinud laupäeval peale ka Seaküla Simsoni loodud ema ja last kujutava skulptuuri.

Mälestusmärgi esimene osa – ligi kaks meetrit kõrge ja umbes kümme tonni kaaluv Ungrust toodud maakivi – paigaldati Puise randa mullu sügisel. Toona kinnitati kivile ka tahvel Aidi Valliku luuletuse ja annetajate nimedega. Kivi pidulik avamine oli vastupanuvõitluse päeval, 22. septembril.

Päris valmis mälestusmärk avamise hetkel aga polnud, sest puudu oli kivi peale mõeldud skulptuur. Laupäevast on seegi omal kohal. Eesti Memento liidu esimees Arnold Aljaste sõnul jõudis Seaküla Simsoni ehk Aivar Simsoni valmistatud ema ja tütart kujutav skulptuur Läänemaale juba veebruaris. „Ootasime säädsat ilma, sest ega selle ülespanemine nii lihtne ole,” ütles Aljaste.

Seaküla Simsoni valmistatud skulptuur kujutab mere poole sammuvat ema, kel ühes käes väike reisikott ja teise käe otsas mängukaruga tütar. Idee pakkus välja skulptor ise.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments