Terviseameti peadirektori kohuseid täidab Härma, Kadai lahkub ametist

Homsest, 2. juulist täidab terviseameti peadirektori ülesandeid uue juhi valikuni nakkushaiguste seire ja epideemiatõrje osakonna juhataja Mari-Anne Härma. Täna teatas ametist lahkumisest ka terviseameti erakorralise meditsiini osakonna juhataja Martin Kadai, kelle viimane tööpäev on 5. juuli.

Terviseameti pressiesindaja ütles ERR-ile, et Kadai saatis terviseameti töötajatele kirja, kus teatas lahkumisest omal soovil. Kuigi lahkumispõhjust ta otseselt ei öelnud, siis on see ERR-ile teadaolevalt seotud viimasel ajal ametis toimunuga, kus amet ja selle juhid sattusid osade ministrite terava kriitika alla.

Sotsiaalminister Tanel Kiik ütles ERRile, et tema soovinuks Kadai jätkamist.

Terviseameti juhi kohustusi täidab uue juhi leidmiseni Mari-Anne Härma. Kiige sõnul on Härma osalenud koroonaviiruse kriisi algusest osalenud terviseameti kriisistaabi töös, omab head ülevaadet ameti eesmärkidest ja tegemistest ning on hästi kursis kogu tervishoiusüsteemiga.

„Viiruse leviku statistikat vaadates on meil praegu rahulik periood, kuid terviseamet hoiab siiski tähelepanelikult nii siseriiklikel kui ka välismaistel epidemioloogilistel arengutel silma peal,“ ütles Härma. „Pean oluliseks, et kriisist väsinud kolleegid saaksid suvel korralikult puhata ja taastuda – seda praegune olukord ka võimaldab. Samal ajal valmistume koostöös ministeeriumi ja teiste asutustega ette selleks, kui koroonaviirus peaks hakkama laialdasemalt levima nüüd, kui paljudes riikides piiranguid leevendatakse.“

Terviseameti uue peadirektori konkursi viib läbi riigikantselei juures tegutsev avaliku teenistuse tippjuhtide valiku komisjon. Härma on määratud täitma peadirektori ülesandeid kuni uue peadirektori ametisse nimetamiseni.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments