Lihula hooldekodu töötajate kohta levitatakse valeinfot

Nakkusega Lihula Südamekodust viisid kiirabitöötajad eile haigeid patsiente Pärnu haiglasse. Arvo Tarmula
Foto: Arvo Tarmula

Lihulas on mitu toidukauplust, kuid mitmed hooldekodu töötajad sõidavad viimasel ajal toidupoodi Haapsallu või Pärnu, sest ei taha olla vastamisi kohalike inimeste pilkude ja ütlemistega. Koroonaviirusega nakatumistest räsitud Lihula hooldekodu juhataja Vanda Birnbaum rääkis ERRile, millist elu tema ja ta kolleegid eesliinil elavad.

„Kui ma nüüd ausalt ütlen, siis kulmineerus see eile (27. mail, toim). Levitatakse valeväiteid, et meie karantiini määratud töötajad või nende pereliikmed käivad siin ja seal. Üks töötaja pöördus Messengeris selle inimese poole, sealt tuli parastamist veel peale – paras, et oled kodus haige, ise olid lohakas… Päris karm oli lugeda seda kõike. Pöördusime politsei poole,” rääkis Birnbaum.

Birnbaum nakatus tõenäoliselt tööotsija kaudu. Lihula hooldekodus on nakatunud kõik naistemaja elanikud ning viis töötajat, sh juhataja.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
lõuna.....
3 aastat tagasi

kus nad siis käivad,kas rohkem siin,või seal.kaamerad lihulas üleval,võiks siis vaadata.

väikehaapsallane
3 aastat tagasi

Mis neis kõõrdpilkudes imelikku on? REEGLINA haigestuvad riburada mööda ju kõik liikmed peres, kus üks haige (nt hooldekodu töötaja) juba ees on. Kõik pereliikmed võivad ka 2-3 päeva enne sümptomite väljalöömist olla aktiivsed viiruselevitajad – kuidas muidu sai hooldekodu viirusnakatunutest pilgeni täis, kui esialgu köhis ainult juhataja? PS. Mõelge Lihulas mingi mõistlikum süsteem välja (kauba kojukanne vmt), et hooldekoduga seotud lihulalased kaubareisidel viirust Haapsallu ei tassiks.

Kui
3 aastat tagasi

vaadata Lääneranna valla kodulehte, siis ju kohalikel muretsemiseks põhjust. Hallatavad asutused endiselt suletud, vallamaja ikka kaugtööl…