0

Mägaris põles auto, Kaasiku külas maastik

28. mail kell 12.55 sai härekeskus teate, et Mägari külas põleb auto. Põlema oli süttinud hakkepuitu vedanud veoki põhja all asunud tööriistakast. Päästjad kustutasid kasti, mis tules hävis, auto jäi terveks, kuid haagise üks rehv sai tulekahjustusi.

Samal päeval kell 17.47 said päästjad teate maastikupõlengust Lääne-Nigula vallas Kaasiku külas. Keset metsa tehtud lõkkest oli süttinud põlema 1, 2 hektarit metsaalust pinnast ja okaspuumetsa. Inimesi läheduses ei olnud.

Praegu on Eestis tuleohtlik aeg. Tuleohtlikul ajal võib looduses tuld teha ainult selleks ettenähtud kohtades, keset metsa lõket teha ei tohi. Unarusse jäetud lõkkest võib väga lihtsasti alguse saada tulekahju, mis on ohuks nii loodusele kui ka inimestele ja nende kodudele. Tuul puhub lõkke kiiresti laiali, tuli levib kuiva maapinna tõttu väga kiiresti ja nii võib puhkeda ulatuslik maastikupõleng, mille kontrolli alla saamine on väga raske.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz