Lihula Südamekodu pärjati tiitliga Aasta Süda 2023 

Lääne Elu

info@le.ee

Lihula Südamekodu oli mullu keti parim hooldekodu. Foto: erakogu
Lihula Südamekodu oli mullu keti parim hooldekodu. Foto: erakogu

Südamekodude grupp jagas tunnustusüritusel auhindu: peaauhinna, Aasta Südamega pärjati Lihula Südamekodu, kus avati detsembris uus maja, mis on edukalt käivitunud.

„Muidugi leiab tunnustamisväärset igast Südamekodu majast, kuid Lihula paistis seekord silma eriliselt tubli ja väljakutseid ületavana: kliendid pidasid vastu ehituseaegsetele ebamugavustele ning töötajad näitasid ühtset meeskonnavaimu. Suur ehitus lõppes edukalt ning uue majaosa avamisega,“ ütles Südamekodud AS nõukogu liige Martin Kukk.

Lihula Südamekodu juhataja Vanda Birnbaum ütles peaauhinna vastu võttes, et suurim tunnustus on see, kui oma inimesed märkavad, kiidavad ja seda ka väljendavad. „2023. aasta möödus väga tormiliselt, seoses uue maja avamisega jätkub muudatuste periood tegelikult ju tänaseni – kasvame nii elanike poolest kui meeskonnana ja see on väga huvitav protsess!“

Enne aastavahetust avati pidulikult Lihula Südamekodus uus majaosa, mille tulemusena mahutab eakatekodu senisele 50 elanikule lisaks 24 üldhooldusteenust vajavat eakat – laiendustöödega sai hoone juurde ligi 1400 ruutmeetrit pinda.

Tunnustusüritusel anti välja auhinnad kolmes kategoorias: Aasta Südameke, Aasta Süda ja Aasta Südame Sõber. Lihula Aasta Südamekesega pärjati üldhoolekande osakonnas töötav Kristel Metsniit ja erihoolekande osakonnas töötav Ülle Kuller. Nemad olid kolleegid ise esiletõstnud.

Pika staažiga Lihula hooldekodu töötajaid on Südamekodudes tunnustatud ka varem, ent suurem tunnustusüritus võeti ette esmakordselt. „Südamekodud on kasvanud 11 eri asukohaga suurimaks Eesti eakatekodude ketiks – meie seas on väga palju väga tublisid inimesi, kelle teistele eeskujuks seadmine on oluline,“ ütles Kukk.

Lisaks Lihulale avas Südamekodu uue hoone ka Valkas, samuti algas ehitus Tartus ning ettevõte laienes ka Paidesse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Aasta Hõbelusikamusike 2023
5 kuud tagasi

Mul kukkus suurest rõõmust hea uudise peale hõbelusikas suust : )

mustronk
5 kuud tagasi

Eks koer pea ikka ise oma saba liputama…

Autorollo Roosimanna
5 kuud tagasi

Kuidas on lood Värska Südamekodus peaaegu surnuks ”hooldatud” Avoga ja selles süüdi olevate inimestega? Kas karistused on järgnenud?

Brüllaffe
5 kuud tagasi

Vaevalt kuu tagasi avati ja juba aasta auhind???

Ei valinud kommuniste!!
5 kuud tagasi
Reply to  Brüllaffe

liberid jagavad omadele raha ja autasusid 🙁
Ja koolid pannakse kinni!
Elame pensionäride riigis?

Tublid!
5 kuud tagasi

Ka minule kallis inimene veetis oma elu eelõhtu selles kodus. Olen neile väga tänulik!

Aasta Pärdikukõrvake
5 kuud tagasi
Reply to  Tublid!

Hurraa!