Huvi hooldekodukohtade vastu kasvab

Andra Kirna

andra@le.ee

Lihula hooldekodu juhataja Vanda Birnbaum. Urmas Lauri foto

Hooldusreform on hooldekodukohtade taotlemist suurendanud Läänemaal vähem kui mujal. Lihula Südamekodu juhataja Vanda Birnbaum pani aga huvi kasvu tähele juba kevadel.

„Juba varakevadel hakati hooldekodukohti sagedamini küsima,” ütles Birnbaum. Ta tõdes, et huvi nende hooldekodu vastu võib tõsta ka käimasolev juurdeehitus.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
pensionär
8 kuud tagasi

Varsti on terve läänemaa üks suur hooldekodu. töökohtasid pole ja noored aetakse võõrsile tööd otsima. Suklese mureks on see et framaae teelt oleks lumi äre lükatud, ülejäänu teda ei huvita. Barbus on seda valvama pandud.

Kadi
8 kuud tagasi
Reply to  pensionär

Oplaaa, mis see nüüd siis?
Minul tööd kuipalju Haapsalus. Peab ainult silmad-kõrvad lahti hoidma, küll leiad sinagi.

roosamanna
8 kuud tagasi

minu juures oled kindlates kätes

autorollo
8 kuud tagasi

Loomulikult kasvab huvi hooldekodude vastu, sest Eesti inimeste röövimine tohutute hindadega on juba viinud suure osa vaesusesse ja teeb varsti enamuse kerjusteks. Eriti pensioni saavad, kel ei jäägi muud üle, kui hooldekodusse kobida, et üldse ellu jääda.

Kriminaalne
8 kuud tagasi

– on hoida hoolt vajavat vanainimset noorte juures! Lugedes Selma kommentaari, siis tundub nagu just tulnud vanadekodust. Pole need hooldekodud nii hullud midagi nagu meile igapäev meedias maalitaks. Ise pooldan eutonaasiat ja valiksin alati selle tee!

Kuule!
8 kuud tagasi
Reply to  Kriminaalne

Kui Sina väike olid, Sul hambad tulid ja Sa öösiti ema-isa magada ei lasknud. Kes vaatamata magamatusele pidid tööl käima. Nad ei pannud Sind selle eest lastekodusse, said hakkama! Miks siis õigustad siin vanemate hooldekodusse panemist? Lihtsalt mugavusest eest ära viimist? Ahsoo, Sul on lapsed? No ja vanemad saavadki Su lapsi kodus hoida, Sa ise tööle pühenduda. Ja kui aeg sealmaal on, et vanem voodi omaks jääb, siis tulebki võtta aeg tema jaoks! Kirjutan, sest olen selle ise läbi teinud ja hing on rahul et sain oma vanad kodust puhkama saata.

Kriminaalne
8 kuud tagasi
Reply to  Kuule!

Tundub, et Sa Kuule pole oma kodu jaganud seniilse vanainimesega
( Mina olen). Tean oma kogemustest, kuidas ei suuda pakkuda sellist tähelepanu inimesele mida ta vajab. Lapsed võrreldes seniilse inimesega on pidu.

Pähh
8 kuud tagasi
Reply to  Kuule!

Laps võtab u aastaga jalad alla,täiskasvanud voodihaiget keerata,põõrata on hoopis midagi muud,kui beebit.
Dementsetega on veel hullem. Tõõl sa pead ju käima,pole võimalik 24/7 vanainimest valvata ja samal ajal tööl käia. Riik omastehooldajale raha praktiliselt ei maksa,millest siis elada? Dementsusega vanainimene elab oma haigusega vbl 10 aastat,istud kodus tema kõrval ja jätad oma lapsed nälga? Kah variant…

Selma
8 kuud tagasi

Õudne ikka vanaduspäevi veeta vanadekodus. Kõik karjuvad seal appi ööd ja päevad ja abi ei tule kusagilt. Maailma jubefamad kohad on need

Kas
8 kuud tagasi
Reply to  Selma

oled mõnes käinud, et nii täpselt tead?

Kohalik.
8 kuud tagasi
Reply to  Kas

Lausa mitmes erinevas eestimaal. Ja nii just ongi.

No ei
8 kuud tagasi
Reply to  Kohalik.

maksa üldistada. On küllalt ka korralikke hooldekodusid.

Eks
8 kuud tagasi
Reply to  Kohalik.

see sõltub sellest ikka ka, kas oled omaette üheses toas või pead jagama tuba veel paari-kolme inimesega.

Pähh
8 kuud tagasi
Reply to  Selma

See appi karjumine või muu taolise sõna või fraasi hüüdmine on üks dementsusega kaasnevaid sümptomeid-verbaalne rahutus.

häda
8 kuud tagasi

mille on tekitanud siin riigis juurutatud röövkapitalism, ajab inimesed vaestemajja, seal on sinu närune pension kindlates kätes, seal saad oma elu kiiresti ja vääritult lõpetada, sest kui sa ei kuulu mosambiigi või lgbd toetusgruppi polegi sul mingit muud võimalust, sest sinu jaoks raha ei leita.