Haapsalu linn, Sadama tn 22 kinnistu detailplaneeringu avaliku väljapaneku ja avaliku arutelu tulemused

kliendihaldur

le@le.ee

Haapsalu linn, Sadama tn 22 kinnistu detailplaneeringu avaliku väljapaneku ja avaliku arutelu tulemused

Haapsalu Linnavalitsuses toimus 01.08.2023 – 01.09.2023 (k.a) Haapsalu linn, Sadama tn 22 kinnistu detailplaneeringu avalik väljapanek. Avalik arutelu toimus 17.10.2023 kell 16:00 Haapsalu Linnavalitsuses (aadress Posti tn 34, Haapsalu). Arutelul osales 9 inimest.

Arutelule eelnevalt esitati detailplaneeringu osas kaks vastuväidet. Arvamused puudutasid peamiselt Sadama tn 22 kinnistu ehitusõigust, mahtu, ümbritsevat linnaruumi, haljastust, parkimiskorraldust, ajaloolise villa Wendeni eksponeeritust ning vaadeldavust, kehtiva üldplaneeringu ja detailplaneeringu muutmise põhjendatust, ehituskeeluvööndi vähendamise põhjendatust, muinsuskaitse eritingimuste õigsust. Vastuväidete osas esitasid oma seisukoha Muinsuskaitseamet, muinsuskaitse eritingimuste koostaja ning detailplaneeringu koostaja.

Pärast põhjalikku arutelu vastuväidete esitajad oma seisukohtadest ei taganenud ning kokkulepet ei leitud.

31.10.2023 teatasid vastuväidete esitajad kirjalikult Haapsalu Linnavalitsusele, et nad jäävad oma vastuväidete juurde

Keskkonnaamet esitas 14.12.2023 nõusoleku Sadama tn 22 kinnistul Läänemere ranna ehituskeeluvööndi vähendamiseks detailplaneeringu põhijoonisel märgitud alal, arvestades, et detailplaneeringus kavandatud hoonestusala määramisel Sadama tn 22 kinnistule on arvestatud piirkonna ajaloolise ja tänapäevase hoonestuse paiknemisega, planeeringu ellurakendamisel ei suurene inimtegevusest lähtuv mõju oluliselt ega kahjustata looduskooslusi.

Haapsalu Linnavalitsus jätkab detailplaneeringu menetlust vastavalt planeerimisseadusele ning esitas detailplaneeringu heakskiitmiseks Regionaal- ja põllumajandusministeeriumile.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments