Lõps ja Lepp astuvad tagasi

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu Linnahoolduse juht Alo Lõps pidas eile firma kontori ees telefonikõnesid, sel nädalal lahkub ta ametist. Arvo Tarmula

Haapsalu Linnahoolduse juht Alo Lõps pidas eile firma kontori ees telefonikõnesid, sel nädalal lahkub ta ametist. Arvo Tarmula

Haapsalu Linnahoolduse juhatuse liige Alo Lõps ning sama firma nõukogu liige ja Haapsalu linnavolinik Riho Lepp jäid neljapäeval lõplikult süüdi riigihanke nõuete rikkumises, sest riigikohus ei võtnud nende kassatsioonkaebust arutusele.

Lõpsi ja Lepa süüdimõistva otsuse jõustumine toob kaasa selle, et Lõps lahkub Haapsalu Linnahoolduse juhi kohalt ning Lepp on eilsest Haapsalu Linnahoolduse nõukogu liikme kohalt tagasi kutsutud, samuti peab ta lahkuma Haapsalu linnavolikogust.

Haapsalu linnavolikogu eelarve- ja rahanduskomisjoni esimehe Riho Lepa volikogust lahkumine tuleneb seadusest, mis ütleb, et volikogu liige ei tohi olla kriminaalkorras karistatud. Lõpsi kui linna allasutuse juhi kohta sellist seadust ei ole.

„Lõpsi juhatuse liikme leping lõpetatakse,” ütles Haapsalu linnapea Urmas Sukles. Sama kinnitas Lõps: „Olen algusest peale öelnud, et kui otsus on jõustunud, siis ma vaidlema ei hakka, aktsepteerin seda ja lahkun.” Lõps lisas, et lahkub Linnahoolduse juhatuse liikme kohalt ilmselt sel nädalal.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Postimees
3 aastat tagasi

Eila tehti kollase uazuku taustal vilmi…

Uimane
3 aastat tagasi

Kui ikka kohus süüdi mõistis siis ongi süüdi. Häbi nüüd linnarahva ja kidus perede ees Kah mul asi. Alo. Häbikoht.

K.S
3 aastat tagasi

Õnneks/õnnetuseks meil siin tähendab tagasiastumine suurt kompensatsiooni ja edutamist mõnele muule soojale kohale… Niiet ma ei muretse eriti Alo ja Riho pärast…

Kaasaelaja
3 aastat tagasi

Kahju Lõpsist aga kui ta ennast sellesse suurde mängu tõmmata lasi, tuleb vastutada.

Suvitaja
3 aastat tagasi

Loodame et meestele ikka 6 kuu tasu suurune preemia heade tulemuste eest makstakse.

Majaomanik
3 aastat tagasi
Reply to  Suvitaja

Miks mitte,kui on tublit tööd teinud ja ebaõiglaselt süüdi mõistetud.

Kuidas on õigusriigis võimalik
3 aastat tagasi
Reply to  Majaomanik

et süütu inimene kriminaalkurjategijaks tembeldatakse?

Majaomanik
3 aastat tagasi

Maavahetustehing läheb ju uuele ringile ja president andis armu ühele segastel asjaoludel eluaegsele.