Haapsalu linn maksab uuele perearstile toetust

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu linnavolikogu istung.
Haapsalu linnavolikogu toetas tänasel videoistungil ühehäälselt Haapsalus tööle asuvale perearstile 25 000 euro suuruse toetuse maksmist. Foto ekraanitõmmis

Haapsalu linnavolikogu otsustas ühehäälselt maksta Haapsallu tööle tulevale perearstile 25 000 eurot toetust.

Haapsalu linnapea Urmas Sukles ütles eelnõud volikogu ees tutvustades, et perearst võib toetust saada nii füüsilise kui ka juriidilise isikuna. „Kui füüsilise isikuna, siis peetakse kinni maksud, kui juriidilise isikuna, siis laekub 25 000 pangaarvele,” lisas Sukles.

Viimasel hetkel enne volikogu ette jõudmist lisati eelnõusse punkt, et toetust saav perearst peab füüsiliselt Haapsalus patsiente igal tööpäeval vähemalt neli tundi vastu võtma, mitte tegema seda telesilla vahendusel.

Perearstist sotsiaal- ja õiguskomisjoni esimees Helle Saarsoo sõnul oli muudatus vajalik seetõttu, et määruses oleks täpselt fikseeritud, et toetatav perearst töötaks kohapeal ja võtaks siin inimesi vastu. „Videovastuvõttude eest pole linn nõus maksma,” ütles Saarsoo. Eelnõu algne variant vidoteenuse pakkumise eest raha küsimist ei välistanud.

Toetust saav perearst peab Haapsalus töötama vähemalt viis aastat. „Kui ta peaks mingil põhjusel varem lahkuma, on linnal õigus toetus tagasi nõuda,” ütles Sukles.

Terviseamet on välja kuulutanud uue konkursi Haapsallu perearsti leidmiseks ning see lõppeb 4. mail.

Perearstikriis Haapsalus algas läinud aasta lõpus, kui staažikas perearst Ilme Leova otsustas pensionile minna ja terviseameti korraldatud konkurssidega talle asendajat leida ei õnnestunud. Selle aasta algusest võttis Leova nimistu üle firma Terviseagentuur, kelle perearst Madis Tiik võtab Haapsalus vastu ühel päeval nädalas ja ülejäänud päevadel saab video vahendusel konsulteerida Paide perearsti Kadri Riivikuga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
naine
4 aastat tagasi

kas neli tundi või vastuvõtt videosilla vahendusesl….On ikka vahe küll.

Kodanik
4 aastat tagasi

4 tundi päevas tööd, no selle ajajooksul eriti palju patsiente vastu ei võta.

aga
4 aastat tagasi

ka ehitaja koolitus kutsehariduses maksab, siis peaksid ka nemad oma koolituskulud tagasi maksma . Ja loomulikult muude erialade esindajad..

Patsient
4 aastat tagasi

Alguseks hea seegi.Aga mind (ja kindlasti paljusid teisi) on kummitama jäänud küsimus: miks peab eesti maksumaksja oma raha eest Soomele või mõnele teisele arste koolitama ? E. maakeeli- kui lähed mujale suurema palga peale või muule erialale kus iganes,maksa oma koolituskulud riigile kinni.

Nojah
4 aastat tagasi
Reply to  Patsient

Te ei ole sellest miksitamise ajast veel välja vist kasvanud nagu näha. Põhjuseid on palju ja kuna me elame suures sõbralikus liidus, ehk siis EU s on vaba tööjõu liikumine vägagi ok ja me kõik maksame ühiskassase makse ja toetustena tuleb see ka meile tagasi nagu te peaksite teadma, nii et ebaõiglust siin pole. Rikkamad riigid maksavad rohkem kassase ja toetuseid saavad rohkem need, kes rohkem tõusuks vajavad, lihtne loogika Euroopa liidu maksusüsteemis, kuigi see võib tunduda teemat mitte uurinud inimesele vale ja paha

Tohoh
4 aastat tagasi
Reply to  Nojah

Tea,kas keegi on ka välja arvutanud palju need sajad tuhanded Eestlased nt. Soome riigi rikkust on kasvatanud(makse maksnud seal) ja palju Soome on maksnud läbi Euroliidu kassa Eesti toetamiseks?? Usun, et tegelikult hävime ikka meie…
Lihtne loogika Euroopa liidu maksusüsteemis, kuigi see võib tunduda teemat mitte uurinud inimesele vale ja paha…

Nojah
4 aastat tagasi
Reply to  Tohoh

Usk on muidugi kena asi, aga ei pruugi alati aidata. Nubrid ei ole usuga seotud ja need ei saa valetada. See ju peaks lihtne aru saada olema!?

Tohoh
4 aastat tagasi
Reply to  Nojah

Paluks siis numbreid, palju just Soome on läbi ELi maksete toetanud Eestit ja palju on Eestlased oma tööga Soome rikkust kasvatanud? Ise ei suutnud leida…

Agu
4 aastat tagasi
Reply to  Tohoh

Internetist!?

kahjuks nii
4 aastat tagasi
Reply to  Agu

Ei tea mitmes artikkel see nüüd on sel teemal, kuid see, et perearsti kuskilt ei paista veel siiani,varsti aasta täis ja peaministri lubadus ise leida Haaps.perearst samuti tühipaljas sõna.

Agu
4 aastat tagasi
Reply to  kahjuks nii

Peaministrit ei peaks nagu kuulama ju!? Kus imedemaalt te pärit olete?

Agu
4 aastat tagasi
Reply to  Patsient

Kas arstiks õppimiseks ei pea ülikoolis käima?