Terviseamet: Hiiumaal tuleb teha täiendavad liikumispiirangud

BNS

Parvlaev Leiger Rohuküla sadamas. Foto: Urmas Lauri
Parvlaev Leiger Rohuküla sadamas. Foto: Urmas Lauri

Terviseamet tegi eriolukorra juhile ettepaneku rakendada Hiiumaal inimeste kaitseks täiendavad liikluspiirangud, et tõkestada koroonaviiruse levikut.

Piirangud puudutavad sarnaselt Saaremaaga liikumispiiranguid, samuti reisijateveo ajutist peatamist Sõru-Triigi liinil. Terviseameti hinnangul võib seal siiski kaubavedu jätkuda.

„Terviseamet teab hästi, et Hiiumaal on eakate grupp üsna kõrge, samuti teame väga hästi seda, et kui seal peaks tekkima sarnane levik, kui mõnes teises kõrge näiduga Eesti piirkonnas, siis Hiiumaa haigla ei saaks väga suure hulga patsientide teenindamisega hakkama,” ütles Öpik.

Tema sõnul tooks see täiendava koormuse tervishoiusüsteemile, kuna tuleks hakata suures ulatues patsiente mandrile tooma.

„Me teame, et mõjuvaim meetod viiruse leviku tõkestamiseks on tihe kätepesu, haiged peavad püsima kodus ja tuleb hoida inimeste vahel distantsi. Ja kui peagi tulevad apteekidesse müüki kirurgilised maskid, siis nende kandmine on vajalik,” ütles Öpik, rõhutades, et mask on lisaettevaatuse abinõu ja selle kandmisel ei toi ära unustada teisi nõudeid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments