3

Maskide müüki jõudmist pikendab tooteinfo lisamine

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Ravimite hulgimüüja Magnumi sõnul aeglustab bürokraatia maskide müüki jõudmist, sest maskidele tuleb lisada tooteinfo.

„On kurb ja kahetsusväärne, et niivõrd keerulises olukorras, kus on kaalul rahvatervis, seab riik sellest kõrgemale bürokraatia,” ütles Magnum AS juhatuse esimees Ahti Kallikorm.

Kallikormi sõnul tegelevad nad praegu tooteinfo ja märgistusega. „Küsisime riigilt ka erandit, kuid sellele vastati  kategooriliselt eitavalt ehk ühtki märgistamise nõuet ei tohi hulgimüüja eirata,” ütles Kallikorm. Märgistuseta tooted on tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ameti hinnangul mittenõuetekohased tooted, mida müüa ei tohi.

„Teeme omalt poolt kõik jõupingutused, et maskid jõuaksid operatiivselt apteekidesse, kuid paraku ei sõltu see ainuüksi meist. Kui oleks tegemist ravimiga, siis on täiesti arusaadav, et korrektne tooteinfo on elementaarne ja hädavajalik. Praeguses ajakriitilises olukorras on tegemist inimeste tervist kaitsva maskiga, mille puhul on tooteinfo nõudmine pilli lõhki ajamine,“ hindas Magnumi juht.

Kallikorm lisas, et Magnum ootab sellises keerulises olukorras riigi poolt paindlikumat ja inimlikumat lähenemist. „Ka mõistlike erandite tegemine on täna asjakohane, sest homme võib olla juba hilja.“

Magnum lubas teha omalt poolt kõik selleks, et maskid jõuaksid apteekidesse hiljemalt kolmapäevaks.

Magnumi tellitud kolm miljonit kaitsemaski jõudis Eestisse pühapäeval. Selleks, et maske jätkuks võimalikult paljudele kuni järgmise koguse saabumiseni, on ühel inimesel võimalik osta maksimaalselt üks pakk, mis sisaldab 50 maski. Ühe maski soovituslik jaehind on alla 70 sendi, kuigi hinna otsustab iga apteek ise.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Nimi
Nimi

Ja millega te oma silmi kaitsete? Terve nägu peaks olema kaitstud.

Voroona
Voroona

Praeguses raskes olukorras peaks maske müüma piiratud koguses ja dokumendi alusel. Sest juba mitu nädalat äritsevad mingid tüübid osta.ee s ja mujalgi nendega 10-kordse hinnaga.

Olid
Olid

Apotheka e-poes täna olid. Hetkeks…

wpDiscuz