Juhtkiri: kabinetis sündinud

Lääne Elu

info@le.ee

Joonistanud Ott Vallik.

Eelmise nädala lõpus allkirjastas eriolukorra juht Jüri Ratas korralduse, et kaupmehed peavad müügi- või teenindussaali pindala järgi välja arvutama, kui palju kliente tohib nende poes korraga olla, et täidetud oleks 2 + 2 reegel.

Paberi peal näeb see esimese hooga isegi mõistlik välja. Aga ainult seni, kuni Lääne Elu sai Läänemaa poepidajatelt nimekirja, kui palju inimesi selle reegli järgi poodi mahub. Haapsalu kaupmehed ütlesid justkui ühest suust, et neil ettekirjutuse täitmisega probleeme ei ole ja kedagi ukse taha jätma ei pea, sest piirarvu ei ületa nad nagunii.

Midagi on Taani riigis ilmselgelt mäda. Haapsalu Konsumisse mahuks selle valemiga nii suur hulk rahvast, et isegi enne jaanipäeva ja Itaalia veinipeo ajal ei saaks taolist seltskonda korraga poodi. Haapsalu tarbijate ühistu esimees Raimond Lunevi sõnul tehti korraldust väljastades kaks viga: see anti reede õhtul kohustusega rakendada uus kord juba laupäeva hommikust, ning mis veel olulisem – keegi ei selgitanud, millist metoodikat arvutamisel kasutada. Kas teenindussaal ilma sisustuseta või sisustusega? Kui sisustusega, siis kuidas arvutada, kui müügiriiuli laius on vähem kui kaks meetrit? Lunev ütles, et teeb iga kell uued arvutused, kui vaid öeldaks, kuidas on õige.

Kõige õigem on kahtlemata kasutada vana head talupojamõistust ja elementaarset viisakust mitte ronida kaasinimestele selga. Muidugi on poodidel endil kõige paremad võimalused tagada privaatsfäär oma klientide ümber. Nutikaima lahenduse väljamõtleja auhind selles vallas läheb seekord Mini Rimile, kes tuli välja lihtsa ja geniaalse lahendusega, mille peale tahaks käega otsaette laksata – kasutamiseks jäeti välja vaid 15 ostukäru ehk täpselt nii palju, kui mitu inimest tohib korraga poes olla. Jääb vaid loota, et ostjad on piisavalt targad, et saavad nõnda otsesest vihjest aru ning hoiavad ennast ja ka teisi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments