Palivere mööblitehas hakkas kaitsemaske tootma

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Palivere mööblitehas suudab praegu toota 800 maski päevas. Heido Peterson

Lääne-Nigula vallavalitsus ostis Palivere pehme mööbli tehaselt sel nädalal tuhat korduvkasutatavat kaitsemaski.

„Kolmapäeval saime esimese partii kätte, täna tuleb teine partii ja esmaspäeval kolmas. Paistavad korralikud olevat,” ütles Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus reedel Lääne Elule.

Kaitsemaskid lähevad valla sotsiaaltöötajaile, lasteaedadesse, kokkadele, raamatukogudesse. „Kavatseme aidata ka oma väikepoodnikke, kõiki neid, kes oma töö pärast inimestega tihedasti kokku peavad puutuma,” ütles Lõhmus.

Paliveres asub pehme mööbli tootja Bellfire üks tehaseid. Bellfire juhatuse liige Heido Peterson ütles Lääne Elule, et kaitsemaske toodab Paliveres selle nädala algusest kuus-seitse töötajat. „Päevas suudame praegu teha 800 maski,” ütles Peterson. Kaitsemaske toodab peale Palivere ka Bellfire Pajusi mööblitehas.

Tellimusi on Paliveres üle Eesti. „Läänemaa, Harjumaa, saared,” loetles Peterson. „Tellivad väiksemad ettevõtted, näiteks ehitusfirmad, kõik, kus on mingit kokkupuutumist inimestega.”

Paliveres toodetavad maskid on 2–6kihilised, enim tellitakse kolmekihilisi maske. Kolmekihilised ostis ka Lääne-Nigula vald. Kaitsemaskid on korduvkasutatavad. „Neid saab pesta 60 kraadi juures, aga mitte nii, et viskad kümme maski korraga masinasse ja pesed,” ütles Peterson. Maskid on personaalsed – ühte maski peaks kasutama üks inimene. „Ristkasutusse neid anda ei tohiks,” ütles Peterson. Toodetakse tarbijakaitse kehtestatud nõuete järgi.

Materjal kaitsemaskide tootmiseks, sünteetiline kiud- ja ka puuvillane kangas, oli tehases juba olemas, seda tellima ei pidanud. Petersoni sõnul hakati kaitsemaske tootma esialgu oma töötajaile ja tuttavaile, edaspidi aga juba laiemalt, sest tehase põhitöö – diivanite tootmine – kipub eriolukorras otsa saama. „Selleks ja järgmiseks nädalaks on meil veel tellimused olemas, aga uusi peale ei tule,” ütles Peterson.

Palivere mööblitehases töötab 30 inimest. Bellfire Haapsalu tehas kaitsemaske ei tooda.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
....Jään ootama.
3 aastat tagasi

Ootan samuti pikisilmis lisatöö teenimise võimalust.

1 naine
3 aastat tagasi

suurepärane uudis, saaks Läänemaa rahvas ka kuidagi osa (ma mõtlen pärast eesliinil töötaiad), e pood nt.