Eriteade: poepidajad peavad jälgima müügisaalis olevate inimeste arvu

Kastani poe müüja Ljudmilla Jaanson suhtleb iga päev sadade inimestega, kellest igaüks võib olla viiruskandja. Kaitsemaski tal pole, on ainult kummikindad. Arvo Tarmula
Poepidajad peavad jälgima, et poodi ei läheks rohkem inimesi, kui sinna 2+2 reeglit arvestades mahub. Arvo Tarmula

Täna allkirjastatud eriolukorra uue korralduse järgi peavad 4. aprillist kaupmehed müügi- või teenindussaali pindala järgi välja arvutama, kui palju kliente tohib nende poes korraga olla, et täidetud oleks 2 + 2 reegel.

Poed, postkontorid, apteegid ja teenindusettevõtted peavad tagama, et ka ukse taga ootavad inimesed järgiksid 2 + 2 reeglit ning ei tekiks järjekordi, kus inimesed tihedamalt
koos seisavad. 2 + 2 reegli kohaselt tuleb kauplustes käia eelistatult üksi või siis kahekesi, hoides teistest klientidest vähemalt 2-meetrist vahemaad.

Viiruse edasise leviku takistamiseks kehtestatakse reegel, et müügi- või teenindussaalis tuleb tagada desinfitseerimisvahendite olemasolu. Vastasel korral ei ole lubatud klientidel poodi siseneda ega poes viibida.

Korraldusega muudetakse desinfitseerimisvahendi asukoha nõuet, mis peab praegu olema paigutatud kaubandus- või teenindusasutuse sissepääsu juurde. Edaspidi saab kaupmees paigutada need kohta, kus desovahendit kõige enam vajatakse. Oluline on, et kliente tuleb sellest, kus desinfitseerimisvahend asub, selgelt teavitada. Vastasel korral ei tohi klient müügisaali siseneda.

Käsud kehtivad kuni korralduse muutmiseni ning nende vajalikkust hinnatakse hiljemalt iga kahe nädala järel.

pm2057k
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
memm
3 aastat tagasi

Kas on ikka õige pahase hääle ja viltuse silmavaatega müüjalt ostjale turja karates öelda… hoidke 1meeter minust eemale ja ärge näpuga klaasi torkige. Kusjuures mulle ei meeldinud, et küsinud olin teist lihatükki kui tema torkas kahvli peki sisse. Viisakas käitumine on kriisi ajal nurka aetud ning vastumeelsus kliendi suhtes esikohal, olen kuulnud juba mitmeid sellised juhtumeid, eriti vanurite peale pahandades. Kena hääletooniga öeldu ei jäta s…maitset hinge.

Kugli mugli
3 aastat tagasi

Palju rahvast, sest pensioni maksmise päev, paljud võtavad sularahas automaadist välja, Maximas hinnad odavamad ja lähedal automaatidele, paljud tulevad ka linna erinevatest kaugustest, tagasi bussiga – sõltub bussiaegadest. Kust venekeelne elanikkond saaks oma info poes kehtivate reeglite kohta ?

Just nii!
3 aastat tagasi

Täna hommikul oli Maximas des. vahend ukse juures täiesti tühi. Pood paksult rahvast täis, keegi vahet ei hoia. Poes liikus palju vanemaid inimesi, ka vene rahvusest, kes üldsegi ei hoidnud vahet 2 m. Üks kassa töötab, järjekord väga pikk, pole ühegi müüja asi kassase tullagi, muudkui panevad aga kaupa välja, justkui viimne päev on saabunud. Ometi oli korraldus alates tänasest, poodi saavad siseneda poe ruutmeetrile niipalju kliente, keegi sellist asja seal ei vaadanud, kõik võisid poodi minna. Vahekäigud hunnikus kaupa täis, võimatu hoida 2 m. võõraga vahet, kui 40 inimest poes. Mõtlesin juba, et tulen sealt hullumajast ära. Kuipalju töötuid,… Loe rohkem »

Kugli mugli
3 aastat tagasi

Poes tuleks pooled müügikärud eest ära võtta kui kärusid vähem, läheb inimesi saali ka vähem, loogiline ju. Suures Rimis see täiesti olemas. Ainuke, mis ei olnud nõuetekohaselt täidetav – toodete sildid olid nii pisikesed, et kogude vaatamiseks tuli pakend kätte võtta ja tagasi panna. Toimub imeline muutus pakendatavas kaubas – kogused vähenevad, hind justkui sama mis suuremas koguses eilses päevas.

Lugenu
3 aastat tagasi

Kommentaare ei toimetata Kas tõesti?

Ko & Roona
3 aastat tagasi

Kummaline mõelda, et 1990 a elas Haapsalus 15 000 inimest (täna 10 000), kuid kaubanduspinda oli poole vähem. Kuidas toona saadi hakkama, kuid täna virisetakse?

süsimust iroonia
3 aastat tagasi
Reply to  Ko & Roona

haa. 1990. aastal oli ka kaupa vähem – ma pakuks, et umbes viis korda vähem kui praegu!

ohhh-hh
3 aastat tagasi
Reply to  Ko & Roona

Oled kuulnud, et praegu on eriolukord? Kaubanduspinnad ei puutu ju üldse asjasse. Kui me kõik koos ei mõista tänast olukorda, siis kukumegi 90-ndatesse kolinal. Seda me ei soovi ju!

Kodaniks
3 aastat tagasi

Nägin täna veidrat vaatepilti, kui üks noorem paarike tuli vist kohvikust. Neiu lasi mingist deodorandi laadsest pudelist noormehe kätele midagi, siis oma kinnastele ja lõpuks lasi tiiru ümber pea ja riiete. Mõni vist ongi hulluks läinud.
Ma ei käigi Rimis. Külastan väiksemaid külapoode.

Hea mõte
3 aastat tagasi

See, mis täna Rimis toimus lõuna ajal, on täiesti ennekuulmatu. Inimesed üldse ei hoidnud vahemaad, kuigi siseraadiost mitmel korral rõhutati, et vaja hoida. Käte desinfitseerimisest poodi sisenedes rääkimata. Hullumaja. Tõsi, suur osa ostlejatest olid 60+ vanuses nõukogude aja terasest inimesed – nemad ju haigeks ei jää.

Tolmu Ahv
3 aastat tagasi
Reply to  Hea mõte

Päris lolliks ka minna ei saa.Pane ukse juures kummikindad kätte ja mask või sall näo ett ja ongi kõik ok. Vähemalt mina teen nii.

Kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  Tolmu Ahv

Kannan paksemast riidest kindaid. Poes asju võtan ka kinnastega. Koju jõudes viskan need pessu. Käed pesen sooja vee ja seebiga.

Just nii!
3 aastat tagasi
Reply to  Tolmu Ahv

Õige! Nii teen mina ka.

Mumuu
3 aastat tagasi
Reply to  Tolmu Ahv

Sai eile õhtul üle pika aja ka poes käidud, rahvast palju polnud, mingi paarkümmend inimest. Poe ukse taga panin maski ette ja kindad kätte. Olin ainuke maskiga ja kinnastes. Vahiti altkulmu nagu pidalitõbist.

kitu
3 aastat tagasi
Reply to  Hea mõte

maximas sama nagu teiselt planeedilt