Mart Laidmets: kui eriolukord pikeneb, jäävad eksamid ära

Mart Laidmets
Mart Laidmets

Haridus- ja teadusministeeriumi kantsler Mart Laidmets ütles ERR-ile antud intervjuus, et eriolukorra pikenedes mai keskpaiga või juunini, ei saa tänavu riigieksameid teha.

Lähiajal läheb koos kriisipaketiga riigikogusse põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse muutmise eelnõu, mis annab suurema paindlikkuse eksamite tegemisel ning vabastab ka koolid sunnist õpilasi klassikalisel viiepalliskaalal kooliaasta lõpus hinnata.

„Praegu on kaks stsenaariumi: esimene, kui eriolukord 1. mail saab läbi ja teine, kui ei saa. Kui eriolukord 1. mail läbi ei saa, siis sel aastal tavapärasel viisil lõpueksameid ei toimu. Aga selle eelduseks on ka põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse muutmine,” ütles Laidmets.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Kool
4 aastat tagasi

Võiks ju kodus arvutis eksameid teha ei ole vaja igasugu kontrollorganeid valvama eksami ajal.
Inimesed ikka kooli ajal õppides kõik teadmised omandanud.Pole vaja inimeste elu mõjutada eksamitega praagite välja ,kui ei ole tase eksami ajal kõrge.