Roosta puhkeküla on suletud, aga puhkemaju saab rentida

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Roosta puhkeküla peamaja on küll suletud, plaanitud üritused edasi lükatud ja suurem osa töötajaid kodus, kuid sealseid puhkemaju on võimalik ka eriolukorras rentida.

Roosta puhkeküla tegevjuhi Ingrid Sieberki sõnul on märts-aprill olnud Roostal tavaliselt linnuvaatlejate kuud, kuid nüüd, mil teiste riikide linnuvaatlejad Eestisse sõita ei saa, on broneeringud tühistatud.

Selle asemel pakub Roosta nüüd võimalust linnast maale pakku tulla ja endale terve puhkemaja üürida. Sieberk ütles, et kui Roosta puhkeküla 30 aastat tagasi asutati, oli omanikel mõte teha siia selline keskus nagu neid juba Põhjamaades oli – täisvarustuses majad, mida sai teatud ajaks rentida. „Eestis see mudel tööle ei hakanud. Aga nüüd on see hea võimalus inimestele, kes tunnevad, et hakkavad linnakorteris hulluks minema,“ ütles Sieberk.

Majade broneerimine ja nende eest tasumine käib e-kanalite kaudu. Kui administraator näeb, et makse on laekumud, paneb ta võtme maja ukse ette ja inimene võib seal rahus olla. Hommikusööki ega muud toitlustust Roosta puhkeküla ei paku, nii et oma toit tuleb kaasa osta. Kõik muu eluks vajalik on majades olemas. Puhkeküla töötajatega puhkajad kokku ei puutu.

Sieberki sõnul sellist võimalust viimastel nädalatel ka kasutatud. Ta tõi näite Tenerifelt saabunud eesti perest, kes oma karantiini veetiski Roostal. „Et meie majad asuvad üksteisest piisaval kaugusel, julgeme seda võimalust ka laiemalt reklaamida,“ ütles puhkeküla tegevjuht.

Roosta 28 töötajast tööl administraator ja ka öine turvatöötaja. „Meil on nii suur territoorium, et ilma valveta seda jätta ei saa,” ütles Sieberk. Ülejäänud töötajad on kodus – kellel oli puhkust võtta, võttis selle välja. Kedagi koondatud ei ole.

Igal esmaspäeval peab juhtkond kriisikoosolekut ja Sieberki sõnul taotleb Roosta ka riigilt turismiettevõtjatele lubatud abi.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments