Ene Sarapuu: pered tulid Vormsile viiruse eest pakku

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Ene Sarapuu. Foto: Arvo Tarmula
Ene Sarapuu. Foto: Arvo Tarmula

Vormsi vallavalitsus avaldas eile oma kodulehel pöördumise, milles tänatakse kõiki, kes aitavad saart ja saare elanikke selle eriolukorra tingimustes hoida ja kaitsta.

„Tore, et meie inimesed hoolivad ja aitavad üksteist. Koos oleme tugevad ja hoiame viiruse Vormsist eemal. Olge terved!“ kirjutas seal Vormsi vallavalitsuse nimel vallavanem Ene Sarapuu.

Laupäeval telefoni vastu võttes oli Sarapuu reipa häälega ja optimistlik ning jagas hea meelega värsket infot selle kohta, kuidas elu saare peal käib.

„No meil vähendati praamiliiklust ja toimub põhiliselt ainult kaubavedu, et inimesed ise enam mandrile ja tagasi ei sõidaks ning inimesed saarel püsiks terved,“ selgitas ta.

Kaubavedu on vormsilastel korraldatud nutikalt. „Meie kauplus toimetab väga hästi – nad võtavad inimestelt vastu ka ravimite tellimusi ja neile, kes soovivad, viiakse toidukaup koju kätte,“ rääkis Sarapuu.

Nutikus seisneb selles, et Vormsilt edastatakse kogu tellimus poe kontaktisikule Haapsalus. Tema komplekteerib kaubad poe jaoks, käib lisaks ära ka apteegis ja kui vaja, siis veel mõnes teiseski poes ning laob kogu proviandi autosse, mis praamiga üle mere sõidab. „Ükski inimene autoga üle mere kaasa ei lähe – auto sõidetakse Sviby sadamas praamile ja reisib üksi edasi-tagasi,“ selgitas Sarapuu.

Kes soovib, saab ka poerahvast sõltumatult ja oma tuttavate abiga mandrilt kaupa tellida ja lasta praamiga üle vedada. Sel viisil on elu Vormsil seni kulgenud nii, et Sarapuu sõnul ei oskagi öelda, et millestki saarel väga puudust oleks, välja arvatud muidugi kaitsevahendid. „Neid napib praegu kõigil, aga desovahendit me natuke saime ja perearstikeskus sai natuke maske. Ma ei saa öelda, et meil otseselt millestki puudus oleks,“ ütles vallavanem.

Kui palju inimesi praegu Vormsi muust maailmast eraldatuna elab ei osanud Sarapuu öelda, aga pole üldse välistatud, et rohkem kui tavaliselt sellel aastaajal.
„Ma tean seda, et pärast koolide sulgemist tulid osad pered Tallinnast oma lastega siia ära ja ongi siin viiruse eest peidus,“ rääkis Sarapuu.
Kes saarelt lahkub, tagasi enam ei pääse.

Vormsi saar on talle teadaolevalt tänud selle ettevaatusabinõule viirusevaba, mistõttu võib vähemalt praegu eeldada, et saar jääbki koroonavabaks oaasiks.
„Me igal juhul väga loodame seda!“ ütles Sarapuu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kodanik
4 aastat tagasi

Jaaa, Vormsi poepere on ülivahva 🙂

Kas
4 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

olete kindlad,et need,kes n.ö “pakku” on tulnud,endaga pahalast kaasa pole toonud?