Riik peatab maksed teise pensionisambasse

BNS

Jüri Ratas. Foto: Arvo Tarmula

Peaminister Jüri Ratase sõnul on koroonaviiruse mõjude leevendamiseks mõeldud majandusmeetmete paketi suuruseks 2 miljardit eurot, mis moodustab ligi 7 protsenti sisemajanduse koguproduktist (SKP), ühtlasi peatab riik ajutiselt teise samba sissemaksed.

Paketi eesmärk on leevendada kriisi kõige keerulisemat algfaasi ning tagada majanduse toimimine ja taas kasvule pööramine, ütles Ratas neljapäevasel pressikonverentsil.

Muu hulgas sisaldab pakett laenukäendust juba väljastatud pangalaenudele summas 1 miljard eurot ning käibelaenu läbi Kredexi summas 500 miljonit eurot.

Valitsus otsustas ka haiguspäevade hüvitamise esimesest kolmanda haiguspäevani perioodil märtsist maini.

Lisaks peatab riik ajutiselt teise pensionisamba sissemaksed.

Töötukassa nõukogu jõudis kolmapäeva õhtul kokkuleppele, et raskustes ettevõtetes koondamise vältimiseks plaanib töötukassa hüvitada kahe kuu jooksul 70 protsenti palgast. Meetme maht on 250 miljonit eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Aitäh
4 aastat tagasi

Ekre.

Sass S
4 aastat tagasi

Hale vaadata kuidas praegu sambas raha kahaneb .

Mnjah
4 aastat tagasi

Utreeritule, et kas riigi poolt makstav raha pensionifondidesse põleb heleda leegiga või antud summat saab mõistlikumalt kasutada hetkel pandeemiast tingitud kriisi leevendamiseks? Parem surnud hinged (tööjõud) või… Ei ole veel mina näinud normaalset tootlust mitte ühelgi Eesti pensionifondil ja nüüd see jutt, et ostame põhjast, sest oleme targad. Kus kohast see tarkus nüüd tuleb kui aastakümneid seda ei ole olnud?

Mats maalt
4 aastat tagasi

Tõsiselt!? Et siis ostame kallilt ja müüme odavalt, nagu tõelised “börsigeeniused”?

Veebe
4 aastat tagasi
Reply to  Mats maalt

Milline oleks teiepoolne lahendus antud olukorrale?

juss
4 aastat tagasi
Reply to  Veebe

Meiepoolne lahendus: ostame kahega ja müüme neljaga, see kaks protsenti, mis vahelt saab on piisav!