Lääneranna eakad saavad toidu ja ravimid koju kätte

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Andres Annasti sõnul on koduhooldajate koormus suur. Urmas Lauri

Kui seni viisid Lääneranna valla hooldustöötajad eakaid poodi ja apteeki, siis erilolukorras see enam nii ei ole – kõik vajalik viiakse koju kätte.

„Elu on keerulisem, olukord võib iga päevaga muutuda ja hooldustöötajate koormus on suur,“ ütles Lääneranna valla abivallavanem Andres Annast Lääne Elule eile. „Me ei transpordi enam eakaid autoga poodi, kõik vajalik viiakse neile koju kätte.“

„Kõik kaubad viin koju,“ ütles Lääneranna valla koduhooldustöötaja Anu Veide.

Lääneranna valla sotsiaaltöö spetsialisti Koidu Küti sõnul on vallas 70 sellist eakat, kelle juures sotsiaaltöötaja käib. Annasti sõnul ei ole seni abivajajaid juurde tulnud. Kodus abi vajavate eakatega tegeleb seitse hooldustöötajat.

Annasti sõnul on vallavalitsus vajadusel valmis töötajaid juurde panema – kaasama teisi valaametnikke. „Praegu kaardistame vajadust,“ ütles Annast. „Oleme teada andnud, et antaks uutest abivajajaist teada. Kas abivajaja ise võtaks ühendust või teataks tuttavad või naabrid.“

Seni ühtegi sellist teadet Annasti sõnul ei ole tulnud, abi ei ole palunud ka ükski karantiinis olija. „Minu teada neid meil ei ole ka,“ ütles Annast.

Lihula lasteaia köök töötab ja vajadusel saavad eakad koju tellida sooja toitu.

Koduhooldustöötajad on Annasti sõnul saanud maskid, desovahendid ja kindad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments