1

Haapsalu raamatukogud sulgevad neljapäevast uksed

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Raamatukokku ise raamatuid valima ei pääsenud juba esmaspäevast, vaid raamatukogutöötajad panid ette tellitud raamatutest raamatupakid kokku. Foto Malle-Liisa Raigla

Kui seni sai Haapsalu raamatukogudest veel ettetellimisel raamatuid laenutada, siis täna otsustati, et neljapäevast on nii Lääne maakonna keskraamatukogu kui ka lasteraamatukogu ning raamatukogud Asukülas, Ridalas ja Uuemõisas suletud.

Lääne maakonna keskraamatukogu direktor Ilme Sepp ütles, et juba reserveeritud raamatuid saab kätte kolmapäeval kl 18ni. „Kes pole veel jõudnud raamatuid tellida, saavad kolmapäeva jooksul seda veel teha,” ütles Sepp.

Läinud reedel otsustati, et raamatukogu töötab esmaspäevast erirežiimil, ehk siis laste- ja haruraamatukogust sai raamatuid ette tellida ja siis raamatupakile järele tulla. Seda võimalust kasutati Sepa sõnul üsna usinalt. Tänase kohta ütles, Sepp, et inimesi on ehk pisut vähem olnud, aga kella poole viieks oli laenutati 297 täiskasvanute- ja 42 lasteraamatut.

Nüüd aga laenutusvõimalus võimalus kaob. Sepa sõnul on peamine põhjus, et kultuurimajas, kus Haapsalu raamatukogu tegutseb, keeratakse neljapäevast küte maha. „Me ei saa külmades ruumides töötada,” ütles Sepp.

Tema sõnul saab raamatuid tagastada Haapsalu kultuurimaja juures asuvasse tagastuskasti, mida raamatukogutöötajad tühjendamas käivad. „Kui peaks juhtuma, et kast on hetkel täis, siis palun ärge pange raamatuid kasti kõrvale maha, vaid viige koju tagasi,” ütles Sepp lugejatele. „Hoiame ühist vara, et ka pärast eriolukorra lõppu oleks puhtaid ja terveid raamatuid koju laenutada,” lisas ta.

Tagastamata raamatute eest 1. maini viivist ei lisandu ja laenuaega saab pikendada ka e-posti teel aadressil: laenutus@lib.haapsalu.ee

Kõigile lugejatele, kelle e-postiaadress on raamatukogul olemas, saadetakse ka info ka e-postiga.

„Lugege koduseid paberraamatuid või e-raamatuid ja püsige terved!” soovib raamatukogu.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Urmas Sukles
Urmas Sukles

Täpsustus : Peamine põhjus on ikka viiruse edasikandumise vältimine ! Raamatukogu osa on eraldi kütmise võimalusega ja küte mahavõtmine ei ole põhjus .

wpDiscuz