Koduõppel koolilastele algas kunstikonkurss

Tiiu Randmann-Mihkla vormis Krimmi holmilt leitust kaelaehte – tükk roostes plekki on mähitud punalipust harutatud niidi sisse. Arvo Tarmula
Tiiu Randmann-Mihkla kutub õpilasi kunstikonkursil osalema

Haapsalu kunstiõpetaja Tiiu Randmann-Mihkla teeb Haapsalu kooliõpilastele kunstikonkursi „Üks päev korraga“, kus õpilased peavad tegema ülestäheldusi igast päevast.

„Paljud kunstnikud on pidanud vajalikuks igat päeva oma elus tähele panna ja seda kunstilisse vormi pannes omal viisil tähistada. On ju kõik päevad meie elus märkamist ja meelespidamist väärt, sest need moodustavadki meie elu,“ ütles Randmann-Mihkla.

Randmann-Mihkla ütles, et elame praegu erakorralisel ajal, mis on sundinud tühistama üritusi, sulgema kinosid, teatreid, muuseume ja edasi lükkama kontserte ning spordivõistlusi. Inimestel soovitatakse vältida kokkupuudet teistega nii palju kui võimalik.

Tema sõnul võib osaleda ajal, mil pole kooli ega huviringe kunstikonkursil. „Mitte keegi meist ei tea toimuva valguses, mida toob uus päev. Võtame üks päev korraga ja vaatame, mida tähelepanuväärset võiks igas päevas märgata. Võib-olla on see sinu armas kiisu, kes paitamise peale nurrub, võib-olla soe ema kallistus või hoopis ühine jalutuskäik metsas kogu perega? Võib ka juhtuda, et mõnes päevas tundub olevat vaid igavus, kuid ka selle tunde saab kunstiteoseks vormida. Mõtle välja, kuidas saaks igal koduõppele jääval päeval loodud kunstist ühtse tervikliku suurteose luua,“ kutsus Randmann-Mihkla õpilasi üles.

Kunstiteoseks võib olla kokkuköidetud või lahtivolditav joonistusteraamat, installatsioon kuhu saab iga päev ühe teoseosa lisada, lühifilm või hoopis midagi muud. „Võta seda ülesannet kui oma päevade kunstilist dokumentatsiooni erakorralise seisukorra perioodil,“ ütles Randmann-Mihkla.

Kunstikonkursil osalemiseks tuleb soovist teada anda meiliaadressil tiiu.randmann-mihkla@noor.haapsalu.ee

Konkursi tingimused:

  • osaleda võivad kõik Haapsalu koolide õpilased
  • kunstiteoses peab olema iga koduõppel oleva nädala kohta vähemalt viie päeva tegevusi, mõtteid või tundeid kajastav osa
  • sõltumata valitud tehnikast peab konkursile laekunud töö olema korrektne, lohakalt teostatud tööd ei osale näitusel
  • iga teoseosa peab olema varustatud selle teostamise kuupäevaga
  • konkursi töö ei ole kirjandusteos ega blogi(vältige koomiksivormi)
  • valmis konkursi tööl peab olema loetavalt teose pealkiri, autori ees- ja perenimi, kool, klass

Konkurss kestab koduõppe perioodi lõppemiseni.

Osalejad saavad jooksvalt teada, kuhu tööd viia.

Töid hindavad Tiiu Randmann-Mihkla Haapsalu noorte huvikeskusest ja Karel Rahu Haapsalu kunstikoolist. Hindamisel arvestavad nad õpilase vanust, leidlikkust ja töö teostust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments